"Gençler, bir şeyler düşleyin, hayal kurun"


BURSA (CİHAN)- Uludağ Üniversitesi (UÜ) İİBF Ekonometri Bölümü'nden Prof. Dr. Erkan Işığıçok, "Gençler önüne hedef koymalı. Yapılan işi severek, gönlünü vererek yapmalısınız. Farklı bakmayı öğrenmelisiniz. Bir şeyler düşleyin, hayal kurun. Hayallerinizden hareketle zaman sınırlı, hedef belirleyin." dedi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi tarafından bu sene dördüncüsü 'İnovasyon' temasıyla düzenlenen "İşini Şansa Bırakma Zirvesi', alanındaki uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı oturumlarla devam ediyor. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) zirvede konuşan Uludağ Üniversitesi (UÜ) İİBF Ekonometri Bölümü'nden Prof. Dr. Erkan Işığıçok, sanayici ve girişimci sayısının artmasıyla istihdam ve refah konusunda ülkenin daha üst seviyelere çıkacağını dile getirdi.

Hedefi olanın gideceği yolun da belli olacağını anlatan Işığıçok, "Gençler önüne hedef koymalı. Yapılan işi severek, gönlünü vererek yapmalısınız. Farklı bakmayı öğrenmelisiniz. Bir şeyler düşleyin, hayal kurun. Hayallerinizden hareketle zaman sınırlı, hedef belirleyin. Türk milleti inovasyona yatkın bir millettir. Farklı bakmayı becerebilen milletiz. İyi gözlemci olursanız dördüncü boyutta bakarak farklı olabilirsiniz. Krizler bazen fırsattır. Krizleri fırsata çevirmeye çalışın. Yenilikçiliğe açık olun. Yok olmamak için üçüncü gözünüzü kullanın." diye ifade etti.

Esperto İnsan Kaynakları Danışmanlığı Kurucusu Selma Çetinkaya ise 'İnsan kaynakları bakış açısıyla inovasyon' konulu bir sunum yaptı. İnovasyon süreçlerinden bahseden Çetinkaya, iş dünyasında artık gençlerin söz sahibi olmaya başladığına dikkat çekti. Farklı bakmanın farklılaşmanın önceliği olduğunu söyleyen Çetinkaya, "Firmalar artık dünyanın neresinde olursa olsun yetenekleri bulup, Türkiye'ye ve Bursa'ya getirmek ve uzun vadede çalışmak istiyor. İnsan kaynakları eskiden tamamlayıcı ve destekleyici birimken, artık şirketin doğrudan stratejilerini belirleyen departmanlardır. İş aramaya başlamadan önce kendinizi yansıtan bir özgeçmiş oluşturun. Aşırı detay özgeçmişi okuyanı yorduğu için orta düzeyde açıklayın. Görev tanımlarınızı iyi açıklayın. İşletmeye göre özgeçmişinizi gözden geçirin. Mülakatlarda yanınızda kalem ve ajanda bulundurun ve not alın. Tokalaşmayı samimi şekilde yapın ve enerjinizi karşı tarafa yansıtın. Özgeçmişinizde gösterebileceğiniz bir şey olmalı." diye konuştu.

Digital Age Köşe Yazarı ve iletişim uzmanı Tolga Yücel ise 'İnovasyona sektörel bakış açısı' konusunda bilgi paylaşımında bulundu. Yücel, şunları söyledi: "Osmanlı döneminde İstanbul, iplik üzerine siparişleri Bursa'dan isterdi. Cumhuriyet döneminde bu sefer Ankara, Bursa'yı tekstil konusunda fason üretim merkezi olarak kullandı. 1940-1960'lı senelerde Merinos'tan çıkan bazı insanlar kendi markalarını oluşturdu. Ancak 1960'dan sonra organize sanayi bölgelerinin kurulmasıyla iş adamlarımız, büyük otomobil firmalarının yan sanayisi oldu. Sürekli fason üretim merkezi olan Bursa'da inovasyonu konuşuyoruz. Bu yüzden gençlerin evrensel bilgiye ve trendlere ulaşması gerekiyor. Yoksa bu sistem kendi kendini dönüştüremez. Çünkü fasonda en ihtiyacınız olmayan şey, bilgidir. Fason, ne yapılmalı? sorusunu bulur, nasıl yapılmalı? sorusunu bulamaz. İnovasyon bir kültürdür."

CİHAN
<< Önceki Haber "Gençler, bir şeyler düşleyin, hayal kurun" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER