Aktif Eğitimciler Sendikası (AES) Osmaniye İl Temsilcisi Bünyamin Gökbaş, liselerde her 100 öğrenciden 45'inin sigara, 32'sinin alkol, 9'unun ise uyuşturucu kullandığını söyledi.
Her yüz öğrenciden 88'inin sağlığının tehlikede olduğunu aktaran Gökbaş, "Kolay elde edilebilen sentetik uyuşturucularla birlikte, bu ölümcül alışkanlıkların ortaokul düzeyinde de çocuklarımızı tehdit edecek düzeylere ulaştığı biliniyor." dedi.
Sendika olarak eğitim dünyasındaki problemlerin çözümü için projeler geliştirdiklerini aktardan Gökbaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın izlediği hatalı ve kimi zaman da maksatlı politikaları yüzünden eğitim sisteminde yaşanan problemlerin çözüm beklediğini ifade etti. Bünyamin Gökbaş, "Acilen çözülmesi gereken problemlerin arasında; öğretmen ve idarecilerin meslekleriyle ilgili gelecek kaygısı, okulların yeterince güvenli olmayışı, angarya nöbet, fiziki yetersizlikler, yarım kalan Fatih Projesi, okul idarelerinde yaşanan atama kargaşaları, öğrenci yerleştirmelerinde yaşanan gecikme ve aksaklıklardır." dedi.
Eğitimin temel unsurları olan öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerinin bu sorunlar yumağını çözmede yetersiz kaldığını dile getiren Gökbaş, "Hem üyelerimizin mesleki kariyerlerine yönelik hem de mevcut problemlerden öncelikli olanlardan başlayarak, çözüm önerileri ve sorunların çözümüne katkı sağlayacak projeleri ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.
Yapılan araştırmaların okullarda, başta sigara olmak üzere, alkol, uyuşturucu, sanal bağımlılık gibi konularda vahim bir tabloyla karşı karşıya kalındığını gösterdiğini vurgulayan Gökbaş, "Son araştırmalardan birisine göre İstanbul'da lise de okuyan her yüz öğrenciden 88'inin kendi sağlığı ve gelecekte toplumun düzeni için zararlı olan bağımlılık yapan bir maddeyi kullandıkları belirlendi. Araştırmaya göre her yüz öğrenciden 45'i sigara, 32'si alkol, 9'u uyuşturucu kullanıyor. Bu ölümcül alışkanlıkların ortaokul düzeyinde de çocuklarımızı tehdit edecek düzeylerde olduğu biliniyor." şeklinde konuştu.
CİHAN