19 Haziran 2010 Cumartesi :
LYS1
Matematik-Geometri ve LYS5 Yabancı Dil
20 Haziran 2010 Pazar :LYS4 Sosyal Bilimler
26 Haziran 2010 Cumartesi:LYS3
Edebiyat-
Coğrafya
2
7 Haziran 2010 Pazar :LYS2
Fen Bilimleri sınavları yapılacak.
Bu
sistemin önceki yıllarda örneği olmadığı için, sınavın içeriği ile ilgili, işin doğrusu çok ayağı yere basan tavsiyeler yapamıyoruz,ancak bu sınavın,1998 yılı ve öncesi yapılan ÖYS sınavı benzeri bir sınav olacağı tahmin ediliyor. Soru adetleri daha fazla olacağından, biraz daha detaylara ineleceğini ve net, bilgiye dayalı sorular sorulacağını düşünüyoruz.
LYS,YGS 'DEN FARKLI OLACAK!
Bu sınavlar,YGS sınavından farklı olacak.YGS deki gibi yoruma dayalı,9.
sınıf ağırlıklı sorular sorulmayacak,10,11,12. sınıf ağırlıklı,bilgiye dayalı sorular sorulacak.Bu nedenle,daha dikkatli olunması,sürenin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor.
UZUN ZAMAN ALACAK SORULARLA ZAMAN KAYBETMEYİN
Sorular bilgiye dayalı olacağından, bilhassa sayısal derslerin sorularında zamanı çok iyi değerlendirmek gerekecek.İlk turda,kesin emin olduğunuz sorulardan başlayın.Zor olan ve çözümü uzun zaman alacak olan soruları ikinci tura bırakın.
DERSLERDE FARKLI KİTAPÇIKLAR VERİLECEK
Farklı kitapçıklar verilmesi,branşa odaklanma açısından avantaj olabilir. Ancak bu sistem yorgunlukta getirebilir. Örneğin, Matematik soruları ile uğraştıktan sonra, bu yorgunlukla, Geometri soruları sizi zorlayabilir. Şekle ve görmeye dayalı bir branş olduğundan bol yanlış çıkarabilirsiniz! Tavsiyemiz; ilk bakışta çözemediğiniz sorularla güreşmeyin. Şekildeki çözüm çizgilerini silin ve diğer soruya geçin. Yalnızca çözmeye çalıştığınız soruya odaklanın. Sonraki soruyla ilgilenmeyin. Bir kitapçıktan diğer kitapçığa geçerken 30 saniye dinlenin.
EDEBİYAT VE SOSYAL BİLİMLER
Sözel derslerin sorularına bakarken, soru paragrafına ciddi konsantre olun. Soruyu çözerken iki şıkka indirdi iseniz, sakın atmayın, dönüp soru paragrafını tekrar okuyun ve iki şıktan birini rahatlıkla seçin.
Gözünüz yorulduğunda, göz dinlendirme antrenmanları yapın.