'5 telefonu, 45 takım elbisesi vardı'

Paris’te 9 Ocak’ta 3 PKK’lı kadının öldürülmesinden sorumlu tutularak tutuklanan Ömer Güney’le ilgili ilginç detaylar açığa çıktı.

'5 telefonu, 45 takım elbisesi vardı'

Paris'teki üç PKK'lı kadının öldürülmesinin üzerinden iki hafta geçti, ancak karanlık suikast hala gizemini koruyor. Fransız makamlarının tutukladığı tek şüpheli olan Ömer Güney'e ve bağlantılarına ilişkin net bir bilgi de yok. Sivas doğumlu 31 yaşındaki Güney'i anlatan 1,5 aylık ev arkadaşı Y.A. da hakkında çok az şey biliyor. İşte Fırat Haber Ajansı'na konuşan Y.A.'nın anlattıklarından öne çıkan ilginç bilgiler...

* Olay günü 03.05 ya da 03.07 sıralarında bir arkadaşımız beni aradı. Cinayeti söyledi. İki ev arkadaşımı da ben uyandırdım. 'Ben inanmıyorum. Böyle bir şey olamaz. Sağ salim gördüm ve ayrıldım kendilerinden' dedi.

* Eve yapılan baskında eşyalarının arasından 4-5 telefon çıktı. 45 takım elbisesi vardı. Sorduğum zaman 'akrabalarım alıyor, ailenin tek çocuğuyum' diyordu. Üzerinde tornavida, anahtar, bıçak, sprey bu tür şeyler taşıdığını biliyordum. Sorduğumda 'ben her zaman hazırlıklıyım. Senden iyiyim' diyordu. Ve bir tabanca bir ara bize gösterdi. Bana 'kuru sıkı' dedi. Ben de kızdım. Ne diye bu tür bir şeyi getiriyorsun dedim.

* Telefonunu ısrarla saklıyordu benden. Hiç bırakmazdı. Benim telefonum çalındı. Israr ettim 'müzik dinleyelim biraz' dedim. Bir şeyler yapmak istiyorsan telefonuna sahip çıksaydın dedi.

* Bazen ortadan kayboluyor, eve gelmiyordu. 'Normandiya'ya geçeceğim' ya da 'kızkardeşime gideceğim' diyordu.
<< Önceki Haber '5 telefonu, 45 takım elbisesi vardı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER