8 çocukla tek göz evde yaşam mücadelesi

Diyarbakır'da 8 çocuğuyla tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veren annenin yürek burkan dramı.

8 çocukla tek göz evde yaşam mücadelesi

Diyarbakır'da 8 çocuğuyla duvarı dökük, camları kırık, nem kokulu tek gözlü bir evde yaşam mücadelesi veren Meral Bora, 150 lira olan kirayı veremediği için çocuklarıyla sokakta kalma korkusuyla yaşıyor. 6 ay önce çalışmak için Van'a giden eşinden bir daha haber alamadığını anlatan Bora, yetkililerden sıcak bir yuva için yardım bekliyor. 

 Diyarbakır'da yokluk içinde yaşayan ailelerden biri de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde tek gözlü bir evde yaşam mücadelesi veren Meral Bora ve 8 çocuğu. Camları kırık, duvarları dökük, nem kokulu bir evde hayata tutunmaya çalışan Bora ailesi, 6 aydır babasından haber alamıyor. Komşularının getirdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını anlatan anne Bora, çocukları küçük olduğu için onları bırakıp çalışamadığını ifade etti. 

Bakacak kimselerinin olmadığından dolayı idare edemediklerini belirten Meral Bora, 150 lira olan ev kirasını 6 aydır ödeyemediklerini, ev sahibinin evden çıkarmak istediğini kaydetti. 8 çocuğunun hiçbirinin okula gitmediğini dile getiren Bora, şöyle konuştu: "Gücümüz yetmediğinden gönderemiyoruz. Kaç defa geldiler okula götürmek için ama gönderemiyoruz. Çocuklarım aç susuz. Komşular getirdiğinden yemek yiyoruz olmadığından ise aç susuz oturuyoruz. Ne yemek ne içecek başka bir şey yok ki. Bakkala gidelim istiyoruz ama bakkala gidecek para yok. Bakkala borcumuz var 400 lira kadar veremiyoruz işte." Meral Bora, evi ısıtmak için sokaklardan kağıt topladıklarını, bu şekilde ısınmaya çalıştıklarını söyledi. 

Evin en büyük çocuğu olan Aysel(11), kardeşlerinin günlerce aç yattığını belirterek, babasının Van'a giderken 'geleceğim' dediğini ancak bir daha haber alamadıklarını dile getirdi. Aysel, "Birisi bize el uzatırsa kardeşlerimin yiyecek ekmeği, giyecek kıyafeti olur. Başlarına takacak tokaları olsun kimse onları hor görmesin." dedi. Okula gitmeyi çok istediğini ifade eden küçük Aysel, "Okula gitseydim polis olacaktım. Annem ve kardeşlerime bakacaktım. Ben mesleğimi de seçtim ama gücümüz yetmediği için annem ve babam beni okuldan geri aldılar. Kaç defa öğretmenler geldi, annem yazdırmaya gitti. 100 liradan fazla masraf çıktığı için annem beni okula gönderemedi." şeklinde konuştu. 

10 yaşındaki Evindar da hiç okula gitmediğini, en büyük hayalinin okula gitmek ve doktor olmak olduğunu dile getirdi. Öğretmen olmak istediğini anlatan 8 yaşındaki Gurbet ise hayallerini, "Tahta istiyoruz. Kendimizi ısıtacak bir yuva, bir de elbise istiyoruz. Çocuklara yemek ekmek istiyoruz." ifadeleriyle anlatıyor.

<< Önceki Haber 8 çocukla tek göz evde yaşam mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER