AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili tartışmaları değerlendirdi. Şahin, "Bu tür yapılar ülkelerin prestij yapılarıdır. O bakımdan hangi paraya mal olduğu konusu hiç önemli değildir." ifadelerini kullandı.
Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal tarafından yaptırılacak Karabük Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun protokol imza törenine katıldı. Ardından, Ovacık Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.
Ak-Saray ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Şahin, "Yeni cumhurbaşkanlığı sarayımız ülkemize hayırlı olsun. Biliyorsunuz bu tür yapılar ülkelerin prestij yapılarıdır. O bakımdan hangi paraya mal olduğu konusu hiç önemli değildir. Ülkemiz için milletimiz için halkımız için yapılmıştır. Şimdi orayı, halkın oylarıyla seçtiği ilk cumhurbaşkanı olması dolayısıyla Tayyip Erdoğan kullanıyor. 2019'da yenilenecek seçimde bir başkası belki seçilir ve o kullanır. Dolayısıyla cumhurbaşkanlarının tapulu malı değildir, millete aittir. Tartışma konusu ne? 'Efendim buranın imar izni yok, buranın yapı kullanma izni yok, kaçak' diye ifade ediyorlar. Dün Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, hem imar izni var hem yapı kullanma imar izni var, hem de bu konuyla ilgili verilmiş olan hiçbir olumsuz yargı kararı da yok. Sadece siyasi nedenlerle bir siyasi parti ve onunla aynı görüşte olan bir takım meslek odaları bu konuyu kaşıyorlar. Yapılmış, şu anda hizmete girmiş bir prestij kurumunun ülkemize hayırlı olsun dileğinden başka bir şey söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim." şeklinde konuştu.
HOLLANDA'DA TÜRK ASILLI MİLLETVEKİLLERİNİN PARTİLERİNDEN ATILMASI
Hollanda'da Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk adlı Türk asıllı 2 milletvekilinin İşçi Partisi'nden atıldığının hatırlatılması üzerine Şahin, "Bu kişilerin daha önce seçilmeden, milletvekili adayı iken bu kişilerin Türk olduğunu bilmiyorlarmış, herhalde Hollanda vatandaşıydı bu kişiler. Tabii ne Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'yle ilgili hükümlere ne de Hollanda anayasasına uygun olmadığı kanaatindeyim. Bir kişi hangi kökten gelirse gelsin, hangi ırka mensup olursa olursun bir ülkenin vatandaşıysa o ülkede vatandaşlık hakkından sonuna kadar yararlanır. Eğer Hollanda'da iktidar ortağı bir siyasi parti, 'sen Hollanda vatandaşısın ama Türk asıllı olduğunu tespit ettik' diye partiden atıyorsa, o siyasi partinin ve o hükümetin demokrasi açısından kendisini değerlendirmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Tabii kabul edilemez bir davranıştır. Herhalde Hollanda'da bu tür kararlara karşı gidilecek bir yargı mercii vardır. Bilmiyorum mevzuatını. Bu kararın yargı organlarından Hollanda'da döneceğini tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.
Cihan