'Ağlayıp PKK'yı sevindirmeyeceğim'

Mardin'in Dargeçit ilçesinde teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Cengiz Evranos'un cenazesi, Balıkesir'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

'Ağlayıp PKK'yı sevindirmeyeceğim'

Şehit teğmenin annesi Fikriye Evranos, “Ağlamayacağım, PKK'yı sevindirmeyeceğim. Bir Cengiz öldü, bin Cengiz yaşayacak” dedi.
Şehit Teğmen Cengiz Evranos'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, yakınları tarafından Balıkesir Askeri Hastanesinden alınarak, Bahçelievler Mahallesi Evla Sokak'taki evine götürüldü. Burada şehit teğmenin annesi Fikriye, babası Mehmet Nuri ile 20 yaşındaki kardeşi Oğuz Evranos, gözyaşlarına boğuldu.
Şehit oğlunun tabutuna sarılarak ağıtlar yakan anne Fikriye Evranos, “Bugün oğlumun düğün günü. Onu Türk Bayrağı'yla damat ediyorum” dedi
Mardin Dargeçit'teki görevine 20 gün önce başlayan oğlu ile şehit düşmeden 12 saat önce telefonla konuştuğunu belirten acılı baba Mehmet Nuri Evranos, ”Hani oğlum günlerin çok iyi geçiyordu, iyi olduğunu söylemiştin, ama cenazen geldi” diyerek ağladı. TERÖR ÖRGÜTÜNE LANET YAĞDIRILDI Cengiz Evranos'un cenazesi, daha sonra Zağanos Paşa Camii'ne getirildi. Tabutun cami avlusuna girişinde, Evranos'un ailesi ve törene katılanlar terör örgütüne lanet yağdırdı. Bu sırada, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, ”Kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar atıldı.
Annesi Hayriye Ormancı ile küçük oğlu Oğuz Evranos'a sarılarak gözyaşı döken anne Fikriye Evranos, “Oğlumun kanını yerde bırakmasınlar” diye haykırdı. ŞEHİT ANNESİ: PKK'YI SEVİNDİRMEM Kendisiyle birlikte ağlayan annesini de “Anne ağlama, PKK'ya inat ağlama. 'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' diyenlere inat ağlama” diye teselli etmeye çalışan acılı anne, cenaze namazı kılınacağı sırada yerinden kalkarak şehit teğmenin tabutuna sarıldı. Fikriye Evranos, “Ağlamayacağım, PKK'yı sevindirmeyeceğim. Bir Cengiz öldü, bin Cengiz yaşayacak” dedi.
Daha sonra, eşi ve törene katılanlarla birlikte cenaze namazında saf tutan anne Fikriye Evranos, ayakta durmakta zorlanınca askerler tarafından cami bahçesindeki bir banka oturtuldu. “DÜĞÜNÜNÜ YAPIYORUZ” Askerlerden birinin elinde bulunan oğlunun fotoğrafını alan Evranos, ”Oğlum, 1 ay sonra doğum gününü kutlayacaktık, bugün ise düğününü yapıyoruz” diye gözyaşı döktü. Acılı anneyi, Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenim gören 20 yaşındaki oğlu Oğuz ile yakınları teselli etmeye çalıştı.
Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos'un cenazesi, daha sonra kılınan namazın ardından asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.
Cenaze törenine, şehit teğmenin ailesi, yakınları, Vali Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Belediye Başkanı Sabri Uğur, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alattin Katı, Il Genel Meclisi Başkanı M. Akif Okur ile çok sayıda vatandaş katıldı.
<< Önceki Haber 'Ağlayıp PKK'yı sevindirmeyeceğim' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER