Polislerin avukatları, 22 Temmuz 2013’te sahur operasyonuyla başlayan süreçte yaşanan ve kamuoyuna yansımayan hadiselerin kitapta yer alacağını belirtiyor. Avukat Ömer Turanlı, "Kamuoyu, bütün bilinmeyenleri bu kitapla öğrenecek." diyor.
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan polisler, 22 Temmuz'da sahur vakti evlerinde gözaltına alınmıştı. Günlerce gözaltında tutulan polislerden bazıları tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polislerin gözaltı süreci, emniyetteki sorguları ve İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşanan olaylara yakından tanık olan avukatlar Ömer Turanlı, Sıddık Filiz ve Kemal Şimşek, yaşanan hadiseleri bir kitapta toplamaya karar verdi. Daha çok kamuoyuna yansımayan olayların konu alındığı hadiseleri anlatan kitap için avukatlar, yoğun bir çalışma içine girdi. Avukatlar yazımına başladıkları kitabı, polislerin gözaltına alındığı tarih olan 22 Temmuz'da çıkarmayı planlıyor.
'ÇOK ENTERESAN HADİSELERE ŞAHİT OLDUK'
Polislerin gözaltına alındığı süreçte çok ilginç hadiselere tanık olduklarını anlatan Avukat Ömer Turanlı, "Sahur sofrasından cezaevine kadar sonuçlanan bütün aşamaları, gerek eksi 7'de adliyenin nezarethanesinde, gerek Çağlayan Meydanı'ndaki coşkuya kadar o dönemde yaşanan bütün hadiseleri ve sonrasını kaleme aldık." dedi.
Yapılan hukuksuzlukları mahkemeye yansıttıklarını ifade eden Turanlı, "Fakat arka planda olan çok enteresan çok ilginç hadiseler var. Biz onları kaleme almayı düşündük. Çünkü toplumumuzun bu mevzuları bilmesi öğrenmesi gerekiyor. İnsanların nasıl cezaevine atıldığı toplum tarafından bilinmesi gerekiyor. Avukat arkadaşlarla ciddi bir çalışma yapıyoruz ve bunu kitap haline getirmeyi düşünüyoruz. İnşallah bunu 22 Temmuz'a kadar da nihayete erdirmeyi düşünüyoruz. İnsanların ilgisini çekecek çok ilginç hadiseler yaşandı. Biz bunların hepsini atlamadan kaleme almaya çalışıyoruz." diye konuştu.
İstiklal Mahkemeleri'nde yapılan hukuksuzlukların benzerlerinin şimdi yapıldığını vurgulayan Ömer Turanlı, "İstiklal Mahkemeleri'nde yaşanan zulümlerin daha katmerleşmiş şekilleri bu dönemde yaşatıldı. Mesela bir İskilipli Atıf Hoca örneği vardır. İnanın bana o dönemle yaşananların çok daha ötesinde ve versiyonlarda benzer hadiseler yaşanıyor. Burada anlattığımız şeyler hiç kimsenin duymadığı ve anlatılmayan hadiseler. İş adamlarından çok ciddi şekilde sponsorluk teklifleri gelmekte. Rakamı önemli değil diyorlar bizim adımız kitapta olsun diyorlar. İlgi ve beklenti çok büyük. İnşallah bu beklentiye cevap veririz. Toplum bu hadiseyi sahipleniyor." ifadelerini kullandı.
'KİTABIN GELİRİ, ŞEHİT VE MAĞDUR POLİS AİLELERİNE AKTARILACAK'
22 Temmuz tarihinde çıkarılacak kitap için çalışma yapan avukatlardan Sıddık Filiz, kitaptan elde edilecek gelirin şehit ve mağdur polis ailelerine aktarılacağını kaydetti. Filiz, şöyle devam etti: "Çok enteresan hadiseler yaşandı. Bizim şahit olduğumuz olaylar oldu. Dışarıdan da çok talep olduğu için avukat arkadaşlar ve müvekkilleri olarak böyle bir kitap çalışmasına girdik. İnsanlar merak ediyor. Günün birinde belki hukuk tarihinde de okutulabilir denildi. Böyle bir kitap hazırlığına başlandı. Arkadaşlarımız kolektif olarak hazırlanıyor. Herkes kendi ile alakalı gördüğü yaşadığı meseleleri tek tek yazıyor. Bunlar bir kitap haline getirilecek. İnşallah 22 Temmuz'un yıl dönümüne yetiştirilmeye çalışılıyor. Bundan elde edilecek gelir de yine bu şehit ve mağdur polis ailelerine gelir kapısı olarak düşünüldü. Onlara bağlanacak geliri. Enteresan olaylar yaşandı. gözaltına alınanlara su ikram edilmedi, sahur yaptırılmadı. Müvekkiller zor durumda bırakıldı. Çok hukuksuzca işlemler yapıldı. Kaç İsmail hadisesi çok gündem olmuştu. Bunların hepsini detaylı yazılacağı kitap çalışması devam ediyor."
CHA