Bahçeli'den Hatay açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Tüm gelişmeler göstermiştir ki Türkiye, sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdidin altındadır" görüşünü savundu.

Bahçeli'den Hatay açıklaması

Bahçeli, yazılı açıklamasında, ülkenin, AK Parti ile belirsizliğin,  bilinmezliğin ve bunalımın her türüne sahne olduğunu ileri sürerek, kontrolsüz  gelişmelerin peşi sıra cereyan ettiğini, özellikle de sınır güvenliğinin alt üst  olduğunu iddia etti.
 MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Gerek bölücü terör örgütü militanlarının  sözde geri çekilmesi sürecinde yaşanan pespayelikler gerekse de Suriye  politikasından kaynaklanan yanlış ve ihmaller sınırlarımızı anlamsızlığa ve  şaibelere terk etmiş bulunmaktadır" ifadesini kullandı. "Bir tarafta eli silahlı ve kanlı PKK militanları sınırlarımızda at  koştururken, diğer yanda Suriye menşeli provokasyon ve saldırılar gittikçe artış  göstermektedir" iddiasında bulunan Bahçeli, Türkiye'nin ağır bir sürece  kıstırıldığını ve hareketsiz bırakıldığını öne sürdü. Reyhanlı'daki patlamaların sınırlardaki vahşetin, kaos dalgasının ve  sancılı hadiselerin seyri bakımından ibretlik bir vaka olduğunu savunan Bahçeli,  olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifa diledi. Olayın faillerinin ve azmettiricilerinin acilen tespit edilmesi, benzeri  hadiselerin tekrarlanmaması için de tüm tedbirlerin bir an önce alınması  gerektiğine vurgulayan Bahçeli, "11 Şubat 2013 günü, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda  yaşanan bombalı saldırıdan sonra şimdi de bu olayın vuku bulması sınır hattımızın  tesadüflere, saldırganların keyfine bırakıldığına dair çok güçlü bir karine  teşkil etmiştir" değerlendirmesini yaptı.          Bahçeli, şunları kaydetti:          "Suriye'den gelen sığınmacıların neden olduğu olayların ve taraf  oldukları anlaşmazlıkların hacminde gözle görülür bir yükseliş söz konusudur.  Nitekim sınır il ve ilçelerimizdeki gerginlik hızla tırmanmakta, kavga ve şiddet  ortamı her geçen gün genişlemektedir. Hükümetin, küresel hesap ve planların  hizmetine olacak şekilde tercih ettiği Suriye politikası vatandaşlarımızın can ve  mal güvenliğini zedelemekte, hırpalamakta ve heba etmektedir. Başbakan  Erdoğan'ın, Esad'a yönelik nefret söylemi, Şam yönetimini hedefine alan  tahrikleri ülkemize saldırı ve kışkırtma olarak geri dönmektedir. Tüm gelişmeler  göstermiştir ki Türkiye, sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdidin  altındadır. Ayrıca Suriyeli muhaliflere verilen imtiyazlar, yapılan yardımlar ve  sağlanan destekler komşu coğrafyalardaki yangının sınırlarımıza doğru yayılmasına  müsait bir zemin açmıştır. Başbakan Erdoğan'ın Suriye'yi kapsamına alan savaş  dili, ABD'nin dikkatini çekmek maksadıyla uçuşa yasak bölge oluşturma teklifi ve  Şam yönetimine gözdağı veren konuşmaları ülkemizi kirli ve kanlı bir girdaba sevk  etmiştir."
<< Önceki Haber Bahçeli'den Hatay açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER