Bakanlık ‘Çocuk düğünü’ne el koydu

Bakanlığın harekete geçmesi üzerine, polis iki çocuğun ailesiyle irtibata geçti..

Bakanlık ‘Çocuk düğünü’ne el koydu

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, basına yansıyan çocuk gelin ve damat haberi üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Resmi yaşları 12 olan erkek ve kız çocukları ailelerine teslim edildi. 

Vatan Mahallesi’nde oturan N.P. ile Osmangazi ilçesinde ikamet eden C.Ş.’nin, düğün yapılarak evlendiği yönündeki haberler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü harekete geçti. Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekipleri iki çocuğun ailesiyle irtibata geçti. Düğün yaptıkları iddia edilen 12 yaşındaki iki çocuk, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Polise ifade veren iki ailenin büyükleri, “Çocuklar beşik kertmesiydi. Kız yaşından büyük gösterdiği için taliplileri vardı. Yaptığımız düğün değildi. Yaşları büyüyünce düğün yapacağız.” diye ifade verdikleri öğrenildi. 

Zaman'ın haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın açıklamasında ise “Çocukların ailelerinin desteklenmesine, eğitimi yarım kalan çocuğun eğitiminin tamamlaması için girişimde bulunulmuştur.” denildi.




<< Önceki Haber Bakanlık ‘Çocuk düğünü’ne el koydu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER