Başbakan'dan kararlılık mesajı - VİDEO

Erdoğan, Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yurda dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda gündemi değerlendirdi.

Başbakan'dan kararlılık mesajı - VİDEO

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siyasetçi geri adım atmaz, daima ileri gider'' derken, ''Bir yanlış söz konusuysa bu kendisini gelip bulursa, bu yanlıştan dönülür ve bu da gerçekten bir asillik alametidir'' şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin, ''Siyasette uzlaşma çağrıları var. Geri adım atma çağrıları yapılıyor. Geri adımı kim atacak?'' sorusu üzerine Erdoğan, aslında bu sorunun cevabını verdiğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Bir defa nede geri adım? Hangi konuda geri adım? Siyasetçi geri adım atmaz, siyasetçi daima ileri gider, ama bin düşünüp bir adım atarsa, istişarelerini, müzakerelerini en iyi şekilde yaparsa adımını atar. Bir yanlış söz konusuysa bu kendisini gelip bulursa, bu yanlıştan dönülür ve bu da gerçekten bir asillik alametidir. Kimse bunu söylemiyor. Ne diyor 'herkes bir geri adım atsın'. Niye herkes bir geri adım atsın? Yanlış değil ki. Bu yanlışı söylesinler, ona göre bu yanlıştan eğer AK Parti olarak, Tayyip Erdoğan olarak benim dönmem gerekiyorsa, biz döneriz. Bunu zaten başından beri hep söylüyoruz. Ne diyoruz? 'Ülkemiz kazanacaksa, milletimiz kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız' diyoruz. Biz toptancılık yapıyoruz, perakendecilik değil. Bu kadar açık konuşuyoruz biz. Bunu yine aynı şekilde söylüyorum. Fakat bana göre içi boş bir ifade olarak kullanılıyor. Neyse bunu söylersin, ama biz şimdi diyoruz ki demokraside daha ileri gideriz, özgürlüklerde daha ileri gideriz, çetelerle mücadelede daha ileri gideriz, mafyayla mücadelede daha ileri gideriz, gelir dağılımındaki adaleti daha çok yaygınlaştırırız. Herkes bunu bizden bekliyor. 'Bir adım daha ileri' dersen, bu konularda bir adım daha ileri atılır. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, bütün bunlarda, 'modern, çağdaş Türkiye' diyoruz. Bunlarda bir adım daha ileri atarız.'' 'ÇETELERLE MÜCADELEDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR'' Erdoğan, bir gazetecinin ''Ergenekon soruşturması konusunda uzlaşı tarafının kim olduğu?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı: ''İktidarlar ne için vardır? Biz gelirken ne dedik? 'Yolsuzluklarla, çetelerle, mafyayla mücadele' dedik. Şimdi ben samimiyetle soruyorum, aklı selim olan tüm milletime hatırlatıyorum; hiçbir dönemde çetelerle, mafyayla, hükümetlerin böyle bir mücadelesi olmuş mudur? Lütfen başını şöyle iki elinin arasına alsın benim vatandaşım ve sorsun, 'böyle bir mücadele oldu mu?' Şu anda Hükümet bütün kadrolarıyla bu mücadeleyi vermiş, yürütme bütün kadrolarıyla bu mücadeleyi vermiş ve bu mücadeleden tabii ki rahatsız olanlar var. Çünkü yıllar yılı bu ülkede bu tezgah böyle çalışmış. Şimdi buna kurban arıyorlar, mesele bu, ama biz, 'bu yolda sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi' söyledik ve bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Bundan rahatsız olanlar varsa, olabilir. Bu konulardan geri atmak düşünülüyorsa, kusura bakmasınlar. Onun için diyorum 'somut neyse, bunu söylesinler'. Bizim böyle bir niyetimiz yok.''
<< Önceki Haber Başbakan'dan kararlılık mesajı - VİDEO Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER