Baydemir'den kafa karıştıran görüntü

Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, Öcalan posterinin olduğu salonda konuştu

Baydemir'den kafa karıştıran görüntü

İki günlük ziyaret için geldiği Londra Belediye Başkanı Livingstone ile görüşen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın posterinin bulunduğu Halkevi'nde konuştu. Konuşmasına Kürtçe başlayan Osman Baydemir ise, "Türkiye'de Güney Anadolu'da hala bir kalıcı barışın sağlanamamış olmasının üzücü olduğuna" dikkat çekti.
Konuşmasında Mezopotamya bölgesinin kalbi olarak nitelenen Diyarbakır şehrinin Orta Doğu'nun ticaret merkezi haline getirmek istediklerini anlatan Baydemir, yıllardır Londra'da faaliyet halinde bulunan Halkevi salonunu dolduran iki yüze yakın kişi tarafından sık sık alkışlandı.
Diyarbakır'ın geçmiş yıllarda bir "yıkım" yaşadığını sözlerine ekleyen Baydemir, bu "yıkımın" ardından "yeni bir yaratım değil, bir canlanma içinde olduklarını ve önemli mesafe" katettiklerine anlattı. Baydemir, "Tüm belediyelerimizle birlikte bunun için yoğun bir çalışma içindeyiz, buna ulaşabilmemiz için de herşeyden önce katılımcı, demokratik ve halka dayalı bir yönetim anlayışının olmazsa olmazının bilincindeyiz.."dedi.
Üç yıllık bir süreyi geride bıraktıklarını anlatan Baydemir, "Bütün geleceğin ayrıntılarını üzerinde kurabileceğimiz planları oluşturmuş bulunuyoruz. Gerisi emek ister, çaba ister, dayanışma ve kararlı bir duruş ister."şeklinde konuştu.
Şehir olarak sorunlarının birçok şehrin sorunlarından daha ağır olduğunu ifade eden Baydemir, "maddi açıdan bölgenin, Türkiye'nin batı bölgeleriyle kıyaslanamayacak kadar geri kaldığını ve Diyarbakır gibi şehirlere ayrılan bütçenin İstanbul, Ankara gibi şehirlere ayrılan bütçeden oldukça düşük olduğunun" söyledi. Sel felaketinde de "kendi parti belediyelerinin büyük bir özveri gösterdiğine" dikkat çeken Baydemir, "büyük bir yıkım olan felaket sonrasında belediye üyelerinin halka elinden gelen her türlü manevi yardımı yerine getirdiğini" ve Hükümetin de bölgeye maddi yardım sözü verdiğini söyledi. "Türkiye'de demokrasi problemi yaşandığını" ifade eden Baydemir, "yerel yönetimlerin Türkiye'de, ülkenin AB entegrasyonunun getirdiği adem-i merkeziyetçilik mekanizmasına" henüz ulaşmadığını vurguladı. Bunun "Türkiye demokrasisinin bir problemi olduğunu" belirten Baydemir, "Türkiye'de yerel yönetimlerin, kendi öz gücüne hala dayanabilmiş olduğunu söylemem mümkün değil. Bizim en büyük sorunumuz, hala bir barış ve huzur ortamının sağlanmamış olmasıdır. Maalesef istediğimiz barışa ulaşmış değiliz hala. Hal böyle olunca da yapmış olduğunuz bütün hizmetler, çatışma ortamının içinde eriyip gitmektedir."ifadelerini kullandı. Fotoğraflar: CİHAN
<< Önceki Haber Baydemir'den kafa karıştıran görüntü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER