Bekir Bozdağ'dan iade edilen fezleke açıklaması

Bekir Bozdağ: Fezlekelerin Bakanlığa değil, Meclis'e gönderilmesi gerekiyordu, iade ettik.

Bekir Bozdağ'dan iade edilen fezleke açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İzmir Cumhuriyet Savcısını aradım. Kanunen Adalet Bakanlığı'na bağlıdır, önemli olaylar olduğu zaman ilgili savcılar Adalet Bakanlığı'na derhal bilgi vermekle yükümlüdürler. Ben başsavcıyı aradığımda TV'ler soruşturmayla ilgili detayları paylaşılıyor. Kendisine de söyledim, soruşturmalar gizlidir. İnsanların lekelenmeme hakkına hepimizin saygı duyması esastır. Hukuk uymak ve hukuku uygulamak hepimizin görevidir" dedi. bir gazetecinin 'Adana'yı da aradınız mı?" şeklindeki sorusuna Bozdağ, "Evet aradım." cevabını verdi.
BAKANLARLA İLGİLİ FEZLEKELER GEÇEN HAFTA SAVCILIKLARA İADE EDİLDİ"   
  "4 bakanla ilgili fezleke neden geri gönderildi?" sorusuna ise Bakan Bozdağ şöyle cevap verdi:   "Fezlekeleri geçen hafta Adalet Bakanlığı savcılıklara iade edildi. Geçen hafta iadesi yapıldı. Bakanlarla ilgili savcılıkların uyması ve uyulması gereken kurallar düzenlenmektedir. Bu çerçevede bizde genelge var. Bu genelgeye göre iade etti. Bu geneldeki bazı hususlara uyulmadığı için bu fezlekeleri iade etti."

BOZDAĞ İÇİN BİR FEZLEKE DAHA HAZIRLANMIŞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  Adana savcısının kendisi hakkında hazırladığı fezlekeyi geri gönderdiğini söyledi.  

Bozdağ, "Başsavcıya 'soruşturmalar gizlidir, gizliliğe riayet edilmelidir' dedim.' Ayrıntıları TV’lerden izliyorum, bunda bir yanlışlık var' dedim. Bunlara tepki duyuyorum ve bu tepki doğrultusunda o savcıları aradım. Adana'dan hakkımda fezleke geldi. Ben de iade ettim. Sonra Meclis’e gönderdi, Meclis de iade etti. Fezlekelerin yasalara uygun hazırlanması gerekir.Adana’da savcı kesinlikle hukuk kurallarını ayaklar altına almıştır" dedi.

İZMİR SAVCISI DA FEZLEKE HAZIRLAMIŞTI

Bozdağ hakkında İzmir'deki Liman soruşturmasının ardından savcıyı arayarak yargılamaya teşebbüs suçundan bir fezleke hazırlanmış, fezleke iade edilmişti.

<< Önceki Haber Bekir Bozdağ'dan iade edilen fezleke açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER