'Bir vatandaş olarak hükümete soruyorum'

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yankıları sürerken, süreç içerisinde yaşanan hukuk dışı uygulamalar ve bazı söylemler de gündemin ana maddelerini oluşturmaya devam ediyor..

Bülent Korucu: 'Bir vatandaş olarak hükümete soruyorum'

Çok tartışılan konulardan biri de hükümete dış güçlerin komplo kurup, devirmek istediği iddiası. Samanyolu Haber'e konuşan Aksiyon Dergisi Genel yayın Yönetmeni Bülent Korucu iktidar partisine, 'Madem bu işin içinde dış güçler var o zaman neden uluslararası hukuku devreye sokmuyorsunuz, hesap sormuyorsunuz?' diye sordu.

Dış güçler diye bahsedilen ABD ve bazı Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bugüne kadar AK Parti'ye destek verdiğini, Başbakan Erdoğan'ın da birçok kez ABD'den dönerken 'Çok önemli kazanımlarla döndük' diye bunu medyayla paylaştığını belirten Korucu; "Başbakan şimdi tam tersini söylüyor. ABD büyükelçisi AB büyükelçilerini topladı ve onlara bir imparatorluğun batışını seyrediyoruz' dediğini duyurdu. Mısır'ın darbeci hükümeti, Türkiye Büyükelçisi'ni güya karşı bir darbeyi organize ediyor diye sınır dışı etti. Siz kendi egemenliğinizi savunan bir ülkeyseniz, başka ülkenin size operasyon yaptığını düşünüyorsanız, uluslararası hukuku araya sokarak hesap sorarsınız. Şimdi diyorlar ki ABD bizde bir darbe planlıyor o zaman neden ABD'ye ya da AB ülkelerine diplomatik haklarımızı kullanarak hesap sormuyorsunuz? Ben bir vatandaş olarak bunu sorarım. Sormuyorsanız o zaman o söylemleriniz boşluğa düşüyor. İçi boş bir söylem olarak ortaya çıkıyor." diye konuştu.

EMNİYETTEKİ GÖREVDEN ALMALAR

Toplumun büyük kesiminden tepki gören görevden almalarla ilgili de konuşan Korucu, "Şöyle bir gerekçe söylendi bunlar görevi ihmal ettiler, amirlerine haber vermediler görevden alıyoruz dediler. Sonra adli kolluk yönetmeliğini değiştirip herkes amirine haber vermiş olacak dediğiniz zaman siz bile o amirlerin suç işlemediğini kabul etmiş oluyorsunuz.." diyerek şöyle devam etti: "Görevden alınanlar hakkında amirlerine haber vermediler diye soruşturma açamazsınız.. Bu polisler adli kolluk görevlerini yaptıkları zaman kimseye bilgi vermezler sadece savcının emrindeler.. Danıştay kararı görevden alınanların suçlu olmadığını ortaya koydu."

Diğer illerde daha komik bir durum olduğunu sözlerine ekleyen Korucu, "İstanbul'da bir berber cinayet işlese diğer illerdeki berberlere ceza verilebilir mi? Şimdi amirlerin suçsuz oldukları zaten ortaya çıktı ama velev ki İstanbul'daki Emniyet Müdürleri suçlu olsun, İstanbul'dakilerden dolayı Adana, Kocaeli, bilmem neredeki polisleri cezalandırmak hukukta yeri olmayan bir şey." şeklinde konuştu.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber 'Bir vatandaş olarak hükümete soruyorum' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER