Bu da 4 dil bilen tuvalet işletmecisi !

Bursa'da, tarihi Yeşil Cami'nin bitişiğinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuvaletin işletmeciliğini yapan Ahıska Türk'ü Nuriyev Gulomzhon tam 4 dil biliyor.

Bu da 4 dil bilen tuvalet işletmecisi !

Türk vatandaşlığına henüz geçemediği için tuvaletçilik yaptığını belirten Nuriyev Gulomzhon, tüm işlemlerini tamamladığını ve Türk kimliğine kavuştuğunda ismini Turan Nurioğlu şeklinde değiştireceğini söyledi. Tarihi Yeşil Türbe ile Yeşil Cami'nin hemen yanında bulunan tuvaletin işletmeciliğini yapan 43 yaşındaki Nuriyev Gulomzhon, öğrendiği 4 dil sayesinde büyük avantaj elde ettiğini belirttiyor. Rusya'da doğduğu için Rusça'yı kolaylıkla öğrenen Nuriyev, Türkçe'yi hiç kursa gitmeden kendi imkanları ile öğrenmiş.

TAM 4 DİL BİLİYOR - KARELER

2004 yılında çeşitli nedenlerle Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldıklarını belirten Gulomzhon, burada Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz dil kursuna giderek İngilizce ve Arapça'yı öğrenmiş. Öğrendiği diller sayesinde her anlamda büyük kolaylıklar yaşadığını anlatan Gulomzhon, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına henüz geçemediği için 4 dili iyi işlerde kullanamadığını belirtiyor. Vatandaşlık başvurusunda bulunduğunu hatırlatan Gulomzhon, "İnşaallah işlemler tamamlandığında kendimi çok daha iyi hissedecem. Şuan da çok mutluyum. İyiki Türkiye'ye gelmeşim. Türkiye'yi çok seviyorum. Tuvalete gelen turistlerle dil bildiğim için daha harat yardımcı oluyorum. Onlar da çok memnun oluyorlar. Çünkü buraya dünyanın her yerinden turist geliyor." diye konuştu. Dil öğrenmeyi çok sevdiğini belirten Gulomzhon, askerlik çağına gelen oğulunun da askerden döndükten sonra dil öğrenmesini çok istediğini ifade ediyor. Kendisinin de İngilizce ve Arapça'yı daha da geliştirmek istediğini vurgulayan Gulomzhon, dil öğrenmenin çok zor olmadığını dile getiriyor. CİHAN
<< Önceki Haber Bu da 4 dil bilen tuvalet işletmecisi ! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER