Dalan meğer kendi
hastanesi açılırken neler demiş: ''Tıp Fakültemizin de bir
hastaneyle taçlandırılması gerekiyordu. İnandık, yola çıktık. Bu hastanedeki teknoloji başka hiçbir hastanede yok. Dünyada yok. Aksini ispat edene hastaneyi
hediye ederim'' Bunu diyen Dalan'ın gazetelerdeki '
sağlık kontrolü için ABD'deyim' sözleri şüphe uyandırdı.
İşte Yeditepe Üniversitesi Hastanesinin, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katıldığı törenle açıldığı günkü Sabah gazetesi haberi:
"Yeditepe'deki teknoloji dünyada yok. Aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim''
Üniversitenin Kayışdağı 26
Ağustos Yerleşimi'ndeki İnan
Kıraç Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı
Bedrettin Dalan, bugün üniversitenin 9.
kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Yeditepe Üniversitesi'nin mimarisi dahil her şeyi ile bir Türk üniversitesi olduğunu söyledi.
Üniversitede halen 54 b
ölümün olduğunu ve yerleşim alanında yaşama dair her şeyin bulunduğunu anlatan Dalan, ''Tıp Fakültemizin de bir hastaneyle taçlandırılması gerekiyordu. İnandık, yola çıktık. Bu hastanedeki teknoloji başka hiçbir hastanede yok. Dünyada yok. Aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim'' dedi.
Hastanenin
hijyen koşullarının eksiksiz sağlandığını ve binanın depreme dayanıklı olduğunu vurgulayan Dalan, ''Bu hastanede, hastane mikrobu, bakterisi üreyemez.
İstanbul'da olabilecek bir depreme karşı her türlü tedbiri aldık'' diye konuştu.
Dalan, hastanenin hayata geçirilmesinde Hastane Yürütme Kurulu Başkanı olan oğlu
Altay Burak Dalan ile de birlikte çalıştıklarını ve zaman zaman sert tartışmalara girdiklerini anlatarak, ''Yeditepe Üniversitesi Hastanesi öncesi ve sonrası bir milat olarak konuşulacak'' dedi.
Hastanenin dekorasyonunun da bir hastaneyi hatırlatmadığını kaydeden Dalan, ''Hiçbir hasta bu hastaneye girdiğinde ölüm korkusunu içinden geçirmez. Burası yaşama sevinci veren bir hastane oldu'' diye konuştu.
'75 MİLYON DOLARA MAL OLDU'
Bedrettin Dalan, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken de hastanenin 2.5 yılda tamamlandığını, 75 milyon dolara mal olduğunu, 85 hekimin görev yaptığını ve 200
yatak kapasitesi bulunduğunu söyledi. Dalan, ''Dünyanın en gelişmiş görüntüleme cihazları ve hijyen şartları oluşturuldu.
Avrupa ve ABD'de yapılan her türlü
tedaviyi burada yapıyoruz. Artık tedavi için
yurt dışına gitmeye gerek yok. Genaraştırmaları dahil her türlü araştırma yapılabilecek'' dedi.Başhekim Prof. Dr.
Melih Bulut da bu hastanede hayalleri gerçekleştirme imkanı bulduklarını ifade ederek, eğitim ve araştırma hastanesi olarak kurulan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde araştırmaları birlikte yapmak için meslektaşlarına çağrıda bulundu.
Bulut, ekim ayında
Bağdat Caddesi'nde bir
poliklinik, kasım ayındada Avrupa Yakası'nda bir göz merkezi açacaklarını sözlerine ekledi.Daha sonra hastanede görev yapacak hekimler sahneye davet edilerek konuklara tanıtıldı.
Törene katılan 9. Cumhurbaşkanı
Süleyman Demirel ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki uluslararası toplantıda konuşma yapacağı içinYeditepe Üniversitesi'nden
erken ayrıldı.
ROBOTLU KURDELE KESİMİ
Konuşmaların ardından, Kozyatağı'nda yer alan hastanede bulunan kurdele ile sahnedeki kurdelenin aynı anda kesilmesi için canlı bağlantı kuruldu.
İstanbul
Vali Yardımcısı Şener Can, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili
İdris Güllüce, Rektör Ahmet Serpil ve Başhekim Melih Bulut ile sahneye çıkan Dalan, butona basarak hastanedeki kurdeleyi kesecek robota komut verdi. Ancak birkaç kez komut vermesine rağmen robot kurdeleyi kesmeyince bundan vazgeçen Dalan, yanındakilerle birlikte sahnede bulunan kurdeleyi kesti. Bu sırada robot kurdeleyi kesmeyi başarınca her iki kurdele de aynı zamanda kesildi.
Başbakan Recep
Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların
kutlama mesajlarıgönderdiği törene,
AK Parti İstanbul
Milletvekili Mehmet Sekmen,
emekli orgeneral İsmail Hakkı
Karadayı,
İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu,
işadamı Cavit Çağlar ile çok sayıda davetli katıldı.
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/08/26/gun98.html