Cihan Haber Ajansı, muhabirine yapılan ayrımcılığı kınadı

Cihan Haber Ajansı, Reyhanlı'daki elim terör olayını izleyen muhabirine yapılan ayrımcılığı kınadı.

Cihan Haber Ajansı, muhabirine yapılan ayrımcılığı kınadı

İşte CİHAN haber ajansının kendi sitesinde yayınladı o kınama yazısı:
Reyhanlı'daki elim terör olayını izleyen Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yapılan ayrımcılığı kınıyoruz. Antakya Devlet Hastanesi'nde yaralı vatandaşları dün ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bu programının Cihan Haber Ajansı ekibi tarafından izlenmesine izin verilmedi.

Hastaneye giden ilk medya kurumu olmasına rağmen Cihan muhabirleri hiçbir gerekçe gösterilmeden bir memur tarafından binadan çıkarılırken, sadece TRT ve AA muhabirlerinin görüntü almasına izin verildi.

Yer darlığı, güvenlik kaygısı, vb. makul gerekçelerle kamusal nitelikli bir etkinliği izlemesi için sadece bir medya kurumuna görev verilmesi istisnai olarak kabul edilebilir. Ancak bu durumda haber içeriğinin eşitlik ilkesi gereğince diğer medya kurumları ile logosuz paylaşılması gerekir.

Basın hürriyeti, halkın haber alma özgürlüğü ve serbest rekabet ilkelerine tamamen aykırı bu müessif tutumu kınıyor; son dönemde sıkça karşılaşmaya başladığımız bu tür ayrımcılık ve çifte standartların bir an önce önüne geçilmesini istiyoruz.

Cihan Haber Ajansı

<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı, muhabirine yapılan ayrımcılığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER