Daha fazla dayanamadı: Bu kadarına da pes

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Büyük İstanbul Otogarı’nda yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen ilk 25 dakika için otomobillerden kesilen 8 TL’lik ücret büyük tepki topladı.

Daha fazla dayanamadı: Bu kadarına da pes

2011’de açtığı dava ile lehte karar çıkmasını sağlayan Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, hem ücret alıp milleti mağdur eden hem de ‘paralel’ ithamları ile hukuksuzluğu iftiraya dönüştürenleri eleştirdi. Ağaoğlu, “Biz tüketici hakkını aradık. Dava ile kazanılmış bu hak uygulanmalı. 25 dakika için 8 lira alınması hukuki değil. Bunu paralel vs. deyip çarpıtanlar da iyi niyetli değil.” dedi.

 Karayolları Taşıma Yönetme-liği’ne aykırı olan kararın kaldırılması için mücadele başlatan Aydın Ağaoğlu, 3 yıl önce otogara girip çıkarken 7 TL ödemiş ve o dönem otopark fişinde ismi yazılı olan firma ile temasa geçmişti. Hukuka aykırı bu işlemden vazgeçmelerini ve 23 dakikadaki giriş-çıkışla ilgili kendisinden tahsil edilen ücretin iadesini talep etmişti. Yazılı talebine olumlu cevap alamayan Ağaoğlu, Bayrampaşa Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne taşımıştı. Bayrampaşa Kaymakamlığı bünyesindeki heyet, tahsil edilen ücretin hukuka aykırı olduğuna hükmederek bedelin iadesine karar vermişti. Ağaoğlu’nun daha sonra belediyeye ve Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’ne yaptığı şikâyetlerden sonra otogara 25 dakika için giriş çıkışlar ücretsiz hale getirilmişti. Ancak nisan ayında tekrar alınmaya başlanan giriş ücretleri geçmiş kararları tekrar gündeme getirdi. “Otogar ne eğlence yeri ne de alışveriş merkezi.” diyen Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, uygulamayı şu sözlerle topa tuttu: “İnsanlar oraya yolcularını karşılamak veyahut seyahat etmek gibi zorunlu sebeplerle geliyorlar. Ve genellikle yanlarında valizleri bulunuyor. Bu insanlar arasında yaşlılar, hastalar ve çocuklu anneler bulunuyor. Yürürlükteki olan mevzuata göre otogarlarda ilk 25 dakikanın ücretsiz olması gerekiyor. Bu kadar büyük alanda insanları mağdur edecek işlemlerin derhal durdurulması gerekiyor.” Son zamanların moda tabiri ‘paralel’e de değinen Ağaoğlu, “Kimin tekerine çomak sokulsa ‘paralel yaptı’ saçmalığına sarılıyorlar. Bu kadarına da pes! Benim haksızlığa karşı mücadelem paralellik ise evet ben hukuka paralel, hakkaniyete paralel haksızlığa ve yamukluklara karşıyım.” diye konuştu
<< Önceki Haber Daha fazla dayanamadı: Bu kadarına da pes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER