Davutoğlu'nun belge diye sunduğu şey 'yok artık' dedirtti

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Demirtaş, 'paralel yapı' ile birlikle hareket ediyor. Elimizde belgeler var” açıklamasının belgesi Bugün gazetesinin Demirtaş ile yaptığı röportaj çıktı.

Davutoğlu'nun belge diye sunduğu şey 'yok artık' dedirtti

Başbakan Ahmet Davutoğlu “Demirtaş, 'paralel yapı' ile birlikle hareket ediyor” açıklamasının belgesini olduğunu söylemişti. Davutoğlu'nun bu iddiasından sonra nasıl bir belge ortaya konacağı özellikle sosyal medyada da merak konusu olmuştu. Davutoğlu İngiltere Başbakanı David Cameron  ile düzenlediği ortak basın toplantısında bu açıklamasının belgesini açıkladı. Başbakan Davutoğlu'nun belgesinin gazete manşeti olduğu ortaya çıktı.

Davutoğlu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
"Demirtaş'ın bugünkü gazetelerdeki açıklamasına baktığınızda ki bu gazetelerin hangisinde manşete çekildiğini de dikkatinize getiririm. Onun için bu bağlantıları paralel yapıyla kurdum. Hangi gazete manşete çektiyse birlikte hareket ediyorlar."

Bu arada parti içinden birbirinden şaşırtan açıklamalar gelmesi durumun vahimetini ortaya koyarken, karalama için ortaya atılan iddiaların başlamadan bitmesine sebep oluyor. Davutoğlu, 'Demirtaş paralel yapı ile birlikte hareket ediyor' derken  AK Parti Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, paralel yapının Türkiye'de bir şeriat devleti kurmak istediğini söylemesi alay konusu oldu. Hükümetin 'PKK'yla işbirliği ve şeriat devleti' çelişkisi sosyal medyada bir çok kullanıcının güldüren yorumlar yapmasına neden oldu.


Davutoğlu’nun bu açıklamasının ardından sosyal medyada da tepkiler gecikmedi. İşte twitter’daki o tepkiler:








































































































































<< Önceki Haber Davutoğlu'nun belge diye sunduğu şey 'yok artık' dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER