Ekmekte devrim 1 Temmuz'da başlıyor

Mehdi Eker, 'Biz, sadece buğday unu, su, maya, ve az miktarda tuz katılmasını öngörüyoruz' dedi.

Ekmekte devrim 1 Temmuz'da başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Vatandaşımızın tükettiği ekmek artık 1 Temmuzdan itibaren katkı içermeyecek, daha fazla kepek, daha az tuz ihtiva edecek. Daha sağlıklı daha lezzetli bir ekmek olacak. Hedefimiz, tam buğday ekmeğe geçiştir.' dedi.

Eker, Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Ljupcho Dimovski ile tarım alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı. İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN EKMEKTE DAHA AZ TUZ VE KATKI MADDESİ DAHA FAZLA KEPEK BULUNACAK

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek 'ekmek ve un tebliğinin' uygulaması hakkındaki bir soru üzerine Eker, ekmeğe katkı maddesi olarak katılan 17 ayrı maddeye dünyada izin verildiğini belirterek, şunları söyledi: 'Biz, sadece buğday unu, su, maya, ve az miktarda tuz katılmasını öngörüyoruz. Bir de fabrikalardaki üretiminde bir miktar C vitamini katılmasını sağlayacağız. Başka da bir şey katılmasını istemiyoruz. Kepek oranında yüzde 100,e bir artış sağlıyoruz. 1 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de, özellikle ambalajsız olarak piyasada satılan ürünlerin tamamını, bu düzenleme kapsayacaktır. Bunun istisnası şudur: Özel ambalaj içerisinde bulunan ekmeklerdir. Vatandaşımızın tükettiği ekmek artık 1 Temmuzdan itibaren katkı içermeyecek, daha fazla kepek, daha az tuz ihtiva edecek. Daha sağlıklı daha lezzetli bir ekmek olacak. Hedefimiz, tam buğday ekmeğe geçiştir.

MGK'DA TARIMDAKİ ŞU ANKİ POZİSYONUMUZU KONUŞTUK

Önceki gün katıldığı MGK toplantısında hangi konuları anlattığının sorulması üzerine de Eker, Türkiye'nin tarımsal güvenlik açısından hiçbir endişesinin olmadığını belirterek, 'Türkiye gıda maddeleri yönünden net ihracatçıdır. Gelecekte gıda güvenliğinin sürdürülebilmesi dikkate alındığında bu pozisyonumuzun sürdürülebilmesi için şu andaki konumumuzu, durumumuzu politikalarımızı paylaşıyoruz. Pozisyonumuzu sürdürme konusunda sorunumuz yok.' diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Ekmekte devrim 1 Temmuz'da başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER