Emniyet müdürüne hapis şoku

Eski Emniyet Müdürü 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan hapis cezası aldı

Emniyet müdürüne hapis şoku

Aralarında eski Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ile eski Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın da yer aldığı 37 sanıklı suç örgütü davasında karar çıktı. Kayır hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' ve 'Suç uydurmak' suçlarından 7 ay 24 gün ve 500 lira adli para cezası verildi. Örgütün iki lideri ise 34’er yıl hapse mahkum oldu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tüm tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar beraat kararı verilmesini istedi. 

Dosyada araştırılacak başka bir konu kalmadığını belirterek davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, örgütün liderleri olan Hüseyin Yazıcı ve Ali Yıldırım hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, yağma, tehdit, adam yaralamak, ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' suçlarından 34’er yıl hapis cezası verdi.

Eski Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal’ın 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 'Suç kastının yoğunluğu, konumunu dikkate alınarak' 7 ay 24 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Ünsal ayrıca 'Suç uydurma' suçundan 25 gün hapisle cezalandırıldı ancak mahkeme hapsi para cezasına çevirdi. Ünsal’a günlük 20 liradan toplamda 500 liralık adli para cezası verildi. Mahkeme, Ünsal’ın 'Sahtecilik' suçundan suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’nın 'Örgüt üyeliği ve zimmet' suçlarından suçu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.

Sanık İbrahim Cem Demir'in tutuklu kaldığı süreyi dikkate alınarak tahliyesine karar verilirken sanıklar Hüseyin Yazıcı, Ali Yıldırım, Soner Atalar'ın tutuklu kaldığı süre, verilen ceza miktarları ve kaçma şüphesi dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet müdürüne hapis şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER