Emniyet ve MİT’ten ilginç iddia

Kilit isim Muzaffer Tekin’in, Danıştay saldırısında emirleri emekli bir komutandan aldığı üzerinde duruluyor.

Emniyet ve MİT’ten ilginç iddia

MİT ve Emniyet'in hazırladığı örgüt şemasında en tepeye yerleştirilen yüksek rütbeli paşanın ismi, tetikçi Arslan’ın babasının ifadesinde de yer alıyor. Danıştay saldırısı ile ilgili soruşturma derinleştikçe kanlı eylemin arkasındaki bağlantılar da bir bir gün yüzüne çıkıyor. Saldırının azmettiricisi olduğu iddiası ile gözaltına alınan Muzaffer Tekin'in, eylemleri emir-komuta zinciri içinde gerçekleştirdiği üzerinde duruluyor. Kamuoyunun yakından tanıdığı yüksek rütbeli emekli subayları da dinlemeye alan MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi, örgütün şemasını hazırladı. Savcı Hamza Keleş'e sunulan örgüt yapısının başında, kilit isim Muzaffer Tekin'in üstü konumunda olan Silahlı Kuvvetler'den emekli ‘yüksek rütbeli bir subay'ın bulunduğu öne sürüldü. Emniyet, Danıştay baskınının hemen ardından örgütün en aşağıdan en tepeye kadar tespit edilmesini, aylardır süren çalışmalara bağlıyor. Üst düzey bir Emniyet yetkilisi "Saldırganın yakalanmasıyla ilişkiler çorap söküğü gibi ortaya döküldü." diyor. Aynı yetkili geçmişte önemli görevlerde bulunmuş emekli subayın, delillerin toplanmasıyla gözaltına alınabileceğine dikkat çekerek, söz konusu kişinin Tekin'le yaptığı görüşmelerinde suç unsuru bulunmadığını, asıl görüşmelerin yüz yüze gerçekleştiğini anlatıyor. Öte yandan Tekin'i Emniyet ve MİT’in 6 ay önce takibe aldığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi ekseninde yürütülen teknik takip mahkeme kararı ile gerçekleşti. İstihbarat raporunda Yüzbaşı Tekin için şu tanımın kullanıldığı öğrenildi: “Ülkede kaos yaratmak isteyen, eski sabıkalıları para vaadiyle taşeron tetikçi gibi kullanan yasadışı örgütün üst düzey yöneticisi.” Raporda, tetikçi Alparslan Arslan'ın da ismi geçiyor.

‘Oğlumu Tekin yönlendiriyordu’
Baba İdris Arslan’ın ifadesinde konu ile ilgili bilgiler şöyle anlatılıyor: “Oğlum, Muzaffer Tekin’le tanıştıktan sonra çok değişti. Onunla birlikte Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi’ne gidip gelmeye, toplantılarına katılmaya başladı. Alparslan’ın arkadaşlarıyla da zaman zaman konuşuyordum. Oğlum, Muzaffer Tekin’in kontrolü ve yönlendirmesi altındaydı. Alparslan’ın değişik tehditlerle korkutularak bu eylemde kullanıldığını düşünüyorum. Oğlumun yakın çevresinden Muzaffer Tekin’in emekli bir paşa ile ilişkide olduğunu duyuyordum.” dedi.

Avukat Arslan ile kilit isim Muzaffer Tekin’in kullandıkları cep telefonlarının incelenmesinde ise her iki ismin birbirleriyle çok az görüştükleri belirlendi. En son görüşme yaklaşık 20 gün önce bir dakikayı bulmamış. İstihbarat takibine düşmemek amacıyla Arslan ve Tekin’in birbirleriyle görüşmemeye özen gösterdiği tahmin ediliyor. Soruşturmayı yürüten birimler, İstanbul’da Muzaffer Tekin’in ofisi ve evinde yaptıkları aramalarda ise MKE yapımı ve fünyesi çıkarılmış iki el bombası buldu. Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan saldırıda da polis MKE yapımı bombaların atıldığını belirlemişti. Tekin’in evinde ayrıca Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneği’nin tüzüğü ile Türk Solu isimli dergilerin tam sayısı ele geçirilmişti. Polis yetkilileri, Tekin’in Danıştay saldırısının finansmanını sağladığına dönük önemli ipuçlarına ulaştığını kaydediyor. Soruşturmada, Muzaffer Tekin’in İstanbul’da bir Rus kadın ile gönül ilişkisi olduğu gündeme gelirken kokain kullandığını itiraf eden ve para karşılığı eylemlere katıldığını söyleyen İsmail Sağır’ın da bir nataşa ile ilişkisi tespit edildi.

Öte yandan dün Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde hareketli saatler yaşandı. Önceki gece Ankara’ya getirilen Muzaffer Tekin’le birlikte gözaltına alınan emekli Başçavuş Mahmut Öztürk emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk’le Cumhuriyet Gazetesi’ne bombalı saldırıyla ilgili önceki gün gözaltına alınan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi’nden Nihat G. Ankara Emniyeti’nde sorguya alındı. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, bizzat Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelerek soruşturmaya katıldı. Soruşturmada MİT’ten üst düzey yetkililer de bulundu. Polis şimdi emekli subayların, saldırının kilit ismi Tekin ile ilişkilerini araştırıyor
ZAMAN Not: Afişler Samanyoluhaber.com için ziyaretçilerimiz tarafandan özel olarak hazırlanmıştır. Bu da gösteriyor ki halkımız şifreyi çoktan çözmüş.
<< Önceki Haber Emniyet ve MİT’ten ilginç iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER