Emri kimden aldığını itiraf etti!

Cilvegözü’nde 14 kişinin hayatını kaybettiği saldırının failleri ikinci bir eylem için Türkiye’ye gelince yakalandı.

Emri kimden aldığını itiraf etti!

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 11 Şubat’ta gerçekleştirilen bombalı araç saldırısının zanlıları başarılı bir operasyonla yakalandı. 4’ü Türkiye vatandaşı 14 kişinin öldüğü saldırıyı aynı aileden 3 kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Star'da yer alan habere göre patlamanın ardından olay yerinde bulunan tüm güvenlik kameraları tek tek incelendi. Saldırıdan kısa süre önce bir aracın Suriye tarafından gelerek patlamanın gerçekleştiği yere park ettiğini, araçta bulunan 3 kişiden 2’sinin inerek Suriye’ye geri döndüğü, bir kişinin ise Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi. Olay yerindeki tüm araçları tek tek inceleyen emniyet güçleri ifadesine başvurduğu kişilerden aldığı bilgilerle A.B ismine ulaştı. A.B’nin patlamanın organizatörleri arasında yer aldığını belirleyen emniyet, olaydan hemen önce Suriye’ye dönen iki kişinin de A.B’nin kardeşi Y. B ve Y.B’nin eşi Z.Ş.B. olduğunu kesinleştirdi. 

A.B’nin izini süren istihbaratçılar, 7 Mart’ta yeni bir eylem için Türkiye’ye giriş yapacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine operasyon kararı alan güvenlik güçleri, A.B’yi sınırdan geçer geçmez yakaladı. A.B’nin ilk sorgulamada suçlamaları kabul etmediği ancak olay anı ve sonrasında çekilen fotoğraflar, elde edilen diğer bulguların gösterilmesi üzerine itirafta bulunduğu kaydedildi. A.B’nin emniyetteki ifadesinde "Eylem talimatını Suriye Ordusu'ndan üst rütbeli bir subay verdi. 40 kilo civarındaki TNT patlayıcı ve düzeneğini ise El-Muhaberat ajanlarından temin ettik. Üst rütbeli subay ve El-Muhaberat ile bağlantıyı aradığınız kişi sağlıyordu. O her şeyi planladı, biz yardımlar dağıtılırken araçtan ayrılıp bombayı uzaktan kumanda ile patlattık" dediği ve saldırı emrini Suriye gizli servisi El Muhaberat’la ilişkili olduğu öğrenilen ve Suriye Ordusu’na bağlı zırhlı birliklerin komutanlığını yapan Ebu Şufettir lakaplı Ammıd Havvas’tan aldığını itiraf ettiği öğrenildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre bombacıların Suriye istihbarat örgütü El-Muhaberat ile bağlantılı oldukları belirlendikten sonra Suriye'nin Türkiye sınırındaki 'kurtarılmış bölgeleri' kontrolünde tutan, Özgür Suriye Ordusu ile irtibata geçildi. Y.B. ve Z.Ş.B.'nin kimlik ve eşgalleri El Faruk ve El Nusra Tugayları'na gönderildi. Lazkiye'nin dağlık kesimlerini kontrolü altında tutan 'Fatih Sultan Mehmet' tugayı da saldırganlar konusunda bilgilendirildi. Bu bilgiler doğrultusunda istihbari çalışma yürüten muhalifler 2 teröristin Esed'in memleketi Lazkiye yakınlarındaki 'Selme' bölgesinde olduğunu belirleyerek Türk güvenlik makamlarına bildirdi. Hemen harekete geçen Özel Harekatçılar Suriye'ye girerek film gibi bir operasyon düzenledi. Özel Harekatçılar iki zanlıyı paketleyerek Türkiye'ye getirdi. 'Paketlenen' 1'i kadın iki şahsın aracı sınır kapısına getirerek bırakan kişiler oldukları öğrenildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre saldırı için Cilvegözü sınır kapısını Ammıd Havvas’ın seçtiğini söyleyen Y.B. ifadesinde, Havvas’ın kendisine “İnsani yardımların geçtiği kapıyı havaya uçuracaksınız. İşiniz bununla da bitmeyecek” dediğini aktardı. Eylemi gerçekleştirmek için 35 bin dolar aldıklarını itiraf eden Y.B., yakalanmamaları halinde Kilis Öncüpınar’daki kamplara bombalı saldırı düzenleyeceklerini söyledi. 
<< Önceki Haber Emri kimden aldığını itiraf etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER