Erdoğan değişikliği durdurmak için şart koştu

Başbakan Erdoğan, muhalefetin Anayasa değişikliğini birlikte yapmayı kabul etmesi halinde HSYK ile ilgili yasa teklifini dondurabileceklerini söyledi.

Erdoğan değişikliği durdurmak için şart koştu

  • "Eğer muhalefet Anayasa değişikliğini beraber yapalım derse, biz yasa teklifini dondururuz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin Anayasa değişikliğini birlikte yapmayı kabul etmesi halinde TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülen HSYK ile ilgili yasa teklifini dondurabileceklerini söyledi. 

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin görüşlerini ifade etti. Erdoğan, "Yeni anayasayadaki çalışmada HSYK belli yere gelmişti. Eğer muhalefet anayasa değişkiliğini beraber yapalım derse, biz yasa teklifini dondururuz, gerekirse Genel Kurul'a indirmeyiz. Bugünkü görüşmeler burada belirleyicidir. Anayasa değişikliği, yasa değişiklinin çok çok ötesinde bir olaydır. Parlamento içinde grupların kendi gücüne göre aynen RTÜK'te olduğu gibi, sayılarına göre HSYK içinde onlar da temsil edilme imkanı bulacaklardır, bulabilirler. Biz bu teklife sıcak akıyoruz. Böyle bir adımı atabiliriz. Hatta Hakimler Kurulu'nu ayrı, Savcılar Kurulu'nu ayrı planlayabiliriz. Bir kaç maddelik anayasa değişikliğini geçirmemiz halinde, yasal düzenleme çalışmasını dondurur ve yolumuza anayasa değişikliği ile devam ederiz" diye konuştu.

RTÜK BENZERİ BİR YAPI İDDİASI
Kulislere göre, HSYK için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu benzeri bir yapının düşünüldüğü konuşuluyor.  RTÜK'ün mevcut yapısında, Kurul üyeleri iktidar ve muhalefete ayrılmış kontenjanlar çerçevesinde TBMM tarafından seçiliyor. RTÜK'ün dokuz üyesinin beşi iktidar partisi veya partilerinin, dördü muhalefet partilerinin göstereceği adaylar arasından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce seçiliyor.

<< Önceki Haber Erdoğan değişikliği durdurmak için şart koştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER