'Erdoğan ile Gül'ün büyük çabasına yazık'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu'nu darbeye sessiz kaldığı için sert bir şekilde eleştirdi.

'Erdoğan ile Gül'ün büyük çabasına yazık'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu'nu Mısır konusunda çok sert sözlerle eleştirdi. Twitter üzerinden açıklama yapan Çelik, "İhsanoğlu'nun ne iş yaptığını bilen var mı? Bu zat, darbeden sonra Mursi'yi suçlamıştı" ifadesini kullandı.

Ekmelettin İhsanoğlu'nun İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri seçilmesi için Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın büyük çaba harcadığını belirten Çelik, "Hatırladıkça 'yazık' diyorum" şeklinde tweet attı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nı "Darbeye sessiz kalmakla" suçlayan Hüseyin Çelik, Twitter'dan şunlar paylaştı;

* İslam İşbirliği Teşkilatı Gn. Sek.Prof.Dr.Ekmelettin İhsanoğlu'nun ne iş yaptığını bilen var mı? Bu zat, darbeden sonra Mursi'yi suçlamıştı.
*Prof.Dr.E.İhsanoğlu'nun İİT Gn.Sek. seçilmesi için Sn.Cumhurbaşkanımızın ve Sn.Başbakanımızın büyük çabalarını hatırladıkça "yazık" diyorum.
* İİT böyle günlerde sesini yükseltmeyecek de ne zaman yükseltecek. Yoksa teşkilatta her kes parası kadar mı etkin?
* Yoksa Gn.Sisi'ye giden paralarla İİT'nın suskunluk kaynağı aynı mı? Danimarka'nın,Hollanda'nın sesi İİT'ndan daha gür çıkıyorsa bu ne iştir?




Bozdağ: İİT’nin adında İslam var ama ‘tık’ yok

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'da yaşanan katliamlar için 'İnsanlığımdan utanıyorum' diyerek, olanlara sessiz kalıp tavır ortaya koymayan, genel sekreterliğini Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) tepki gösterdi. Bozdağ, "İİT'nin adında İslam var ama 'tık' yok." dedi.


Bozdağ, bir televizyon kanalında katıldığı programda, her gün yüzlerce insanın katledilip, toprağa verildiği bir coğrafyada İslam örgütlerinin etkin bir tavır ortaya koyamamasını eleştirip, "Şu vakit Mısır'da sesini yükseltmeyen bir teşkilat varlığını inkar etmiş olur. Eğer İhsanoğlu'nun yerinde ben olsaydım şimdiye kadar istifa etmiştim." diye ifade etti.

<< Önceki Haber 'Erdoğan ile Gül'ün büyük çabasına yazık' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER