PMD, ''10 Ocak Çalışan
Gazeteciler Günü'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 212 Sayılı
Basın İş Kanununun 1961 yılında çıktığı hatırlattı.
Açıklamada, günümüzde gazetecilerin emeklerinin karşılığını alamadığı belirtilerek, 47 yıl önce elde edilen hakların bir bir budandığı ifade edildi.
Gazetecilerin, özlük haklarının yanında bugün de ''Özgürlük'', ''Bağımsızlık'', ''Baskı'', ''
Tehdit'', ''Sansür'' sorunları ile yüz yüze kaldığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
''2007 yılında dünyada 86 gazeteci ve 20 medya çalışanı öldürüldü. 887 gazeteci tutuklandı. Bin 511 gazeteci saldırıya ya da tehdide maruz kaldı. 67 gazeteci kaçırıldı. Türkiye'de uzun yıllar benzer tablolar yaşandı, yaşanıyor. Uğur Mumcu'dan Çetin Emeç'e, Metin Göktepe'den, Hrant Dink'e bir çok gazeteci öldürüldü. Tutuklanan, cezaevine giren, yargılanan, kaçırılan, tehdit ve
baskı gören,
sansüre uğrayan çok sayıda basın mensubu oldu.
Çalışan ve 'yıpranan' gazeteciler günü kutlu olsun.''
-MİLLETVEKİLLERİ-
MHP
İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu da yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda gazetecilerin görevlerine yaraşır
ekonomik ve sosyal koşullara sahip olmadıklarını belirterek, ''Basın çalışanlarının sorunlarının başta yıpranma hakkı olmak üzere en kısa sürede çözülmesini ve olumsuzlukların en aza indirilmesini umut ediyor; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum'' dedi.
DSP
İstanbul Milletvekili Jale Ağırbaş ise açıklamasında, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasının önemine işaret ederek, gazetecilerin yıpranma haklarının kaldırılmak istenmesini eleştirdi.
AA