Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Savunma Sanayii Müsteşarlığı Uzay ve İnsansız Sistemler Daire Başkanı Müjdat Uludağ, Göktürk-3 adı verilen radar gözlem uydusunun 2019 yılı sonuna doğru fırlatılmasının hedeflendiğini belirterek, ''Uydularımızın fırlatmasını kendi teknolojimizle yapabilmek için 'Uydu Fırlatma Merkezi' kurma kararını aldık ve çalışmalara bu yıl başlıyoruz'' dedi.
Uludağ, son 10 yılda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları çerçevesinde toplam bedeli 30 milyar dolara yaklaşan savunma sanayisi projelerinin yürürlüğe konulduğunu söyledi.
Son 10 yılda savunma sanayisi sistemleri ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranının iki kat artarak yüzde 54'e ulaştığını belirten Uludağ, ithaline devam edilen malzeme ve teçhizatın yurt içinde özel sektör tarafından üretilmesi için girişimlerin hızlandırıldığını anlattı.
Uludağ, aynı dönemde savunma ve havacılık sanayisi cirosunun 4 kat artışla 4,38 milyar dolara, ihracatın 5 kat yükselerek 1,2 milyar dolara, yıllık Ar-Ge harcamalarının da 14 kat fazlalaşarak 672 milyon dolara ulaştığını vurguladı.
Türkiye'nin, 2023 vizyonu doğrultusunda dünyada savunma sanayisi en gelişmiş 10 ülke arasına girmesinin hedeflendiğine dikkati çeken Uludağ, ''Bu çerçevede tüm kara ve deniz araçlarıyla insansız hava araçlarının ülkemizde geliştirilmesi ve üretilmesi sağlanacaktır'' diye konuştu.
Uludağ, Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'nin (TUSAŞ) dünyada en büyük 100 savunma sanayisi şirketi arasına girme başarısını gösterdiğini söyledi.