Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan logoda, Franklin'in resminin yanısıra DNA şekillerine yer verildi. 25 Temmuz 1920'de Londara'da doğan Rosalind Franklin, DNA, virüs, kömür ve grafitin yapılarının anlaşılmasında önemli katkılarda bulundu.
Rosalind Franklin, en çok DNA'nın X-ray kırılımlarının görüntüleri çalışmasıyla tanındı. Bu çalışması DNA iki sarmalın temeli oldu. Rosalind Franklin'in elde ettiği veriler daha sonra Crick ve Watson tarafından geliştirilen DNA yapısında birebir kullanıldı.
DNA üzerindeki çalışmasını bitirdikten sonra tütün mozaik virüsü ve polio virüsler üzerine çalışmalar yapan Franklin, 1945'te Cambridge Üniversitesi'nden fiziksel kimya dalında doktora derecesi aldı.
Rosalind Franklin, 1947-1950 yılları arasında Paris'te Jacques Mering ile birlikte Devlet Kimya Hizmetleri Merkez Laboratuvarı'nda X ışınları kırınımı yöntemi üzerinde çalıştı. Yöntemle bir maddenin atomlarına X ışınları kullanarak bakıldığında kristal yapısını görülebien Franklin, bu çalışmaların etkisiyle, ısıtılan karbonlarda grafit oluşumundan kaynaklanan yapısal değişiklikleri araştırarak kok kömürü sanayii ve atom teknolojisi açısından önemli bulgular elde etti.
Bunun yanında birçok çalışma yürüten Rosalind Franklin, 1958'de zatürre ve takiben karsinomatozis ve yumurtalık kanserinden hayatını kaybetti.