Görevden alınan polisler yargıya gidiyor

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından görevden alınan polis müdürleri haklarını aramak için yargıya başvurmaya başladı

Görevden alınan polisler yargıya gidiyor

Tür­ki­ye­’yi sar­san dev yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu­nun ar­dın­dan gö­rev­den alı­nan çe­şit­li rüt­be­ler­de­ki po­lis mü­dür­le­ri yar­gı­ya baş­vur­ma­ya baş­la­dı. İs­tan­bul Em­ni­ye­ti­’n­de­ki ilk dal­ga­da gö­rev­den alı­nan 5 şu­be mü­dü­rü İda­re Mah­ke­me­si­’ne da­va aç­tı. Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü (EGM) Ka­çak­çı­lık ve Or­ga­ni­ze Suç­lar­la Mü­ca­de­le (KOM) Da­ire­si­’n­de ger­çek­le­şen ikin­ci dal­ga­da gö­rev­den el çek­ti­ri­len 2’si baş­kan yar­dım­cı­sı ve 6 şu­be mü­dü­rü­nün da­va aç­ma­ya ha­zır­lan­dı­ğı öne sü­rül­dü.

GÜLER ATAYABİLİR Mİ?

İs­tan­bul ve An­ka­ra Em­ni­yet mü­dür­lük­le­ri ile EG­M’­de gö­rev­den alı­nan bir­çok mü­dü­rün es­ki gö­rev­le­ri­ne ge­ri dön­mek için de­ğil, iti­bar­la­rı­nı ge­ri ka­zan­mak için da­va aç­tı­ğı id­di­a edil­di. Po­lis Aka­de­mi­si­’ne ve El­ma­da­ğ’­da­ki Po­lis Mes­lek Yük­sek Oku­lu­’na “öğ­ret­men mü­dü­r” ola­rak ta­yin edi­len po­lis şef­le­ri­nin ay­nı di­lek­çe ile mah­ke­me­ye baş­vur­ma­yı plan­la­dı­ğı öğ­re­nil­di. Bugün Gazetesi'ne konuşan bir mü­dür, “Be­nim ve ar­ka­daş­la­rı­mın ta­yin ya­zı­sı­nın al­tın­da oğ­lu yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sın­da tu­tuk­la­nan ve ken­di­si hak­kın­da da id­di­alar bu­lu­nan es­ki İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­le­r’­in im­za­sı var. So­ruş­turma­da zan al­tın­da olan bir ba­kan biz­le­ri gö­rev­den ala­bi­lir mi­” di­ye sor­du.

İTİBAR MÜCADELESİ

Da­va­la­rı ka­zan­sa­lar bi­le es­ki gö­rev­le­ri­ne dön­me­yi dü­şün­me­dik­le­ri­ni be­lir­ten po­lis mü­dü­rü şöy­le ko­nuş­tu: “Bir­çok ar­ka­da­şı­mı­zın da­va aç­ma­sı­nın al­tın­da iti­bar mü­ca­de­le­si ya­tı­yor. Da­va di­lek­çe­le­ri­miz­de ‘Hak­kın­da şai­be bu­lu­nan bir ba­kan bi­zi gö­rev­den ala­maz. Ta­yin ev­ra­kı­mı­zın al­tın­da onun ona­yı ola­ma­z’ di­ye­ce­ğiz. Yü­rüt­me­yi dur­dur­ma alan ar­ka­daş­lar for­ma­li­te ge­re­ği es­ki gö­rev­le­ri­ne baş­la­sa bi­le ida­re­ye di­lek­çe ve­rip, ‘Bi­zi Po­lis Aka­de­mi­si­’ne ya da Po­lis Oku­lu­’na ta­yin edi­n’ di­ye­cek­ler­dir.”   

7 daire başkanının dilekçesi hazır

Dev yol­suz­luk ope­ras­yo­nun ar­dın­dan Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü’n­de gö­rev­den alı­nan 14 dai­re baş­ka­nın­dan ilk etap­ta 7’si­nin da­va aç­ma­ya ha­zır­lan­dı­ğı öğ­re­nil­di.  

‘HAKSIZ YERE GÖREVDEN ALINDIK’

Ara­la­rın­da Ko­ru­ma, Ha­ber­leş­me, Asa­yiş, İk­mal ve Ba­kım, Bil­gi Tek­no­lo­ji­le­ri, ve Kri­mi­nal Po­lis La­bo­ra­tu­ar­la­rı­’nın da bu­lun­du­ğu dai­re baş­kan­la­rı­nın önü­müz­de­ki gün­ler­de İda­re Mah­ke­me­si­’n­de da­va aça­cak­la­rı bil­di­ril­di. Da­va di­lek­çe­le­ri­ni ha­zır­la­yan Dai­re Baş­kan­la­rı, “Hak­kı­mız­da hiç­bir ad­li ve ida­ri so­ruş­tur­ma bu­lun­mu­yor. Ya­pı­lan ru­tin tef­tiş­ler­de de olum­lu ra­por­lar ol­ma­sı­na rağ­men hak­sız ye­re gö­rev­den alın­dık. Bu yüz­den hak­kı­mı­zı yar­gı­da ara­ya­ca­ğı­z” de­di­. Gazeteye konuşan es­ki bir Dai­re Baş­ka­nı, “Mem­le­ket­te­ki ha­lam be­ni ara­yıp ‘Siz gö­re­vi­ni­zi kö­tü­ye kul­lan­dı­ğı­nız için mi gö­rev­den alın­dı­nı­z’ di­ye ba­na sor­du. Ka­mu­oyun­da gö­rev­den alın­ma­mız­la ala­ka­lı yan­lış bir al­gı oluş­tu. Bu yüz­den da­va aç­ma­ya mec­bur kal­dık. Di­ğer dai­re baş­ka­nı ar­ka­daş­lar­ da iler­le­yen sü­reç­te bu yön­de ta­sar­ruf­ta bu­lu­na­bi­li­r” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Görevden alınan polisler yargıya gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER