Cumhurbaşkanı Gül kabulde, insanların
hasta olmadan önce önlem almaları gerektiğine dikkat çekerek, “Bunun için de beslenme kültürü çok önemli.
Türkiye sağlık harcamalarına yılda 16 milyar dolar para harcıyor. Bu harcama hasta olanları iyileştirmek için. Hâlbuki hasta olmadan önce koruyucu hekimlik dediğimiz tedbirler alınabilse çok iyi olacak. Hatta hasta olduktan sonra bile düzenli beslenme ile iyileşme sürecini hızlandırabiliriz” şeklinde konuştu.
Bilgi ve kültür seviyesinin artması ile insanların diyetisyenlerin önemini daha iyi anlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Gül, toplumların sağlıklı ve bilinçli nesiller yetişme konusunda daha çok çaba sarf etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
“Sayın
Sağlık Bakanımız da koruyucu sağlık konusuna çok önem veriyor” diyen Cumhurbaşkanı Gül, millî gelirlerin hesaplanmasında belirli kriterlerin göz önüne alındığını belirterek, “insanların sağlıklı beslenmesi ya da beslenmemesi dolaylı olarak ciddi maliyetler çıkarmakta ve bunlar bir
ülke için gözükmeyen büyük maliyetler anlamına gelmektedir” dedi. Bu konuda diyetisyenlere önemli görevler düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede uzman diyetisyenlerin ve onların görüşlerinin medyada daha çok yer alması gerektiğini belirtti.
Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren, Türkiye Diyetisyenler Derneği heyeti de daha önce sadece
Hacettepe Üniversitesi’nde bulunan “
Beslenme ve Diyetetik” bölümünün artık 15 üniversitede yer bulduğunu ifade ederek, bu üniversitelerden yılda 1000 civarında
mezun verildiğine dikkat çektiler. Diyetisyenlerin sorunlarını dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, sorunların çözümü konusunda
destek vereceğini belirtti.