Hava durumuyla ilgili kuvvetli yağış uyarısı!

Son hava durumu tahminlerine göre; yağışlı hava kapıda. Peki hangi illerde?

Hava durumuyla ilgili kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Osmaniye, Sivas ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, yurdun güneybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji, yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çekerken, ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili kuvvetli yağış uyarısı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER