Hidromobil Yarışları başlıyor - Galeri

TÜBİTAK Formula G ve TÜBİTAK Hidromobil Yarışları bu yıl İzmir'de yapılacak. Yarışmaya karılan araçlar İzmir'de görücüye çıktı.

Hidromobil Yarışları başlıyor - Galeri

31 Ağustos'a kadar sürecek olan yarışlara katılan araçlar, İzmir'in Konak ilçesindeki Gündoğdu Meydanı'nda sergilenmeye başlandı. İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti'nde gerçekleşecek güneş arabaları yarışına, 23 üniversiteden, 3'ü Olympia sınıfı olmak üzere toplam 31 araç katılacak. TÜBİTAK Hidromobil - Hidrojen Arabaları Yarışı'na ise 15 üniversiteden 20 araç katılacak.

İŞTE YARIŞMAYA KATILACAK GÜNEŞ VE HİDROJEN ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN ARAÇLAR

TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana, güneş enerjisini kullanan araçların yarıştığı Formula-G Güneş Arabaları Yarışı düzenleniyor. Bu arabalar üniversite öğrencileri, genç mühendisler ve teknisyenler tarafından üretiliyor. 2005 yılındaki ilk güneş arabası yarışı 16 takımın katılımıyla, İstanbulPark'ta düzenlendi. 2006 yılındaki yarış 2 etaplı olarak gerçekleştirildi. 28 üniversiteden 37 takımın katıldığı yarışın ilk etabı olan Ege Kupası, 6-9 Temmuz 2006 tarihlerinde İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti'nde, ikinci etabı olan Türkiye Kupası da 22 Temmuz 2006 tarihinde İstanbulPark Pisti'nde yapıldı. TÜBİTAK Formula G Güneş Arabaları Yarışı'na 2007 yılında 47 güneş arabası katıldı. TÜBİTAK, güneş enerjisinin yanı sıra, hidrojen enerjisini yaygınlaştırmak için 2007 yılında ilk kez "TÜBİTAK Hidromobil - Hidrojen Arabaları Yarışı" düzenledi. Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'ndeki yarışa 15 üniversiteden 20 araç katıldı. Yarışa bu yıl, yine 15 üniversiteden 20 araç iştirak edecek.
<< Önceki Haber Hidromobil Yarışları başlıyor - Galeri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER