İlker Başbuğ'un gerekçe yorumu: Ciddiye almıyorum

Ergenekon Davası'nda gerekçeli karar açıklandı, İlker Başbuğ'un yorumu "Ciddiye almıyorum" şeklinde oldu..

İlker Başbuğ'un gerekçe yorumu: Ciddiye almıyorum

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ergenekon Davası'nda açıklanan gerekçeli kararı ciddiye almadığını söyledi. Sincan Cezaevi'nde Balyoz hükümlüsü ve MHP Milletvekili Engin Alan'ın ziyaret eden Başbuğ, Alan'ın hala cezaevinde olmasına da tepki gösterdi. 

Ergenekon Davasında merakla beklenen gerekçeli karar açıkladı. Karar emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da gündemindeydi. 

"Mahkemenin 5 Ağustos 2013'te verdiği kararı ciddiye almadım. Savunma da yapmadım. Ciddiye almıyorum, siz de almayın. Zamanınızı bununla harcamayın." diyen Başbuğ, hükümet kanadından gelen kumpas açıklamalarını hatırlattı. Mahkemenin davayla ilgili kararının savunulamayacağını ileri süren Başbuğ, "Sayın mahkeme 16 bin değil, 116 bin sayfa gerekçe de yazsanız siz o kararı savunamazsınız." diye konuştu..

Başbuğ, Balyoz davasından hükümlü Engin Alan'ı Sincan Cezaevinde ziyaret etti. Ziyareti sonrasında ise Alan'ın tutukluluğuna "Türk milletinin iradesine yapılan bir saldırıdır. Mahkemelerin kararlarıyla bu arkadaşımız, milletvekilliği görevini yapamıyor. Artık yeter değil, artık yeter değil, zaman, geldiğimiz nokta budur." sözleriyle itiraz etti. 

Açıklamaların ardından, bir tutuklu yakınının, "İlker bey bir şey sorabilir miyim. Siz çıkıyorsunuz da neden babam bırakılmıyor. Hepiniz güçlüsünüz ondan değil mi?" şeklinde protesto yaşandı.. 
<< Önceki Haber İlker Başbuğ'un gerekçe yorumu: Ciddiye almıyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER