İŞTE PKK'NIN İSTANBUL'DAKİ MAĞARASI - KARELER İÇİN TIKLAYIN
İstanbul'daki
molotof kokteyli atma ve izinsiz
gösteriler gibi bazı
terör olaylarına ilişkin polisin yaptığı çalışmalarda yakalanan zanlıların,
patlayıcı maddeleri
Bizans döneminden kalma su sarnıcı içinde hazırladıkları ortaya çıktı. Zanlıların emniyette verdikleri ifadelerin ardından polisin bulduğu sarnıç, gazetecilere gösterildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerinin yaptıkları operasyonlarda yakalanarak adliyeye sevk edilen ve 29'unun tutuklandığı olaylarda, molotof kokteyllerinin
mağarada hazırlandığı belirlenerek bölgede araştırma başlatıldı.
Gaziosmanpaşa Alibey Baraj Havzası içindeki bir sırt üzerindeki sarnıcın, terör yandaşları tarafından imalathane olarak kullanıldığı belirlendi. Terörle Mücadele Şubesi birimlerinin incelediği mağaranın, Bizans döneminden kalma su sarnıcı olduğu ortaya çıktı. Ekiplerin mağarada yaptıkları incelemede molotof kokteylleri ve molotof yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Molotof atma olayları ile ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan açıklamanın ardından gazeteciler sarnıcın bulunduğu bölgeye götürülerek bilgi verildi. Önce Gazi
Polis Merkezi'ne götürülen basın mensupları, buradan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sarnıca götürüldü. Sarnıca ulaşmak için geçilen yolların engeli olması nedeniyle Akrep olarak bilinen zırhlı araçlar kullanıldı. Albey Baraj Havzası içinde bir sırt üzerinde bulunan mağaranın girişinin yarım metrelik yüksekliği bulunması ve zorlukla içeri giriliyor olması dikkat çekti. Yaklaşık 30 metrelik derinliği olan mağara içinde yer yer molotof yapımında kullanılan bez parçaları, plastik kutular ve cam parçaları bulunduğu gözlendi. Yüksekliği yer yer bir metreye kadar düşen mağara içinde yürümekte zorlanan gazeteciler, görüntü almak için zor şartlarda çalıştı. Tavanından suların aktığı mağaranın giriş kısmı dışında hiç bir yerinden gün ışığı almıyor olması da dikkat çeken diğer ayrıntı oldu. Otobüslere, iş yerlerine, otomobillere ve polis araçlarına atılan molotof kokteyllerinin bir kısmının bu mağarada hazırlandığı belirtildi.
Mağara girişinde toplanan çocuklar, arazide bir mağara bulunduğunu bildiklerini ancak içinde bu tip malzemeler yapıldığından haberleri olmadığını söyledi. Mağaranın, Bizans döneminde şehre su taşıyan su sarnıçlarından biri olduğu ve zaman içinde büyük bölümünün göçerek kullanılmaz hale geldiği belirtildi.
CİHAN