Güler, Devlet Su İşlerinin (DSİ) yaptırdığı 103 tesisin açılış töreni öncesinde, gazetecilerin
Yuvacık barajında su kalmaması üzerine İzmit'teki su sıkıntısına dönük sorularını yanıtladı.
Bu konuda zaten yürüyen bir proje olduğunu ve DSİ'nin de ciddi bir çalışma başlattığını belirten Güler, bununla ilgili 11
kuyunun açılmasıyla birlikte 50 bin metre küplük (m3) su sağlanacağını ifade etti.
Ayrıca
Sapanca Gölü'nün de İzmit'e sınırı olduğunu ve oradan da bir miktar su sağlanacağını belirten Güler, ayrıca İSKİ'nin de bir miktar su verdiğini ve çalışmaların belli bir şekilde yürüdüğünü kaydetti.
Su sorunu konusunda kısa, orta ve uzun vadeli planlamanın yapıldığını vurgulayan Güler, DSİ'nin bir önerisi ile bölgeye baraj yapılmasının da söz konusu olduğunu, baraj yapıldığı takdirde de sorunun kökten çözülebileceğini söyledi.
Kuyuların ne zaman açılacağına ilişkin bir soru üzerine, Güler, ''bu tabi belli zaman alacak ama yerleri tespit edildi. DSİ çalışmalarını süratli bir şekilde gerçekleştirecek'' dedi.
Bu çalışmanın tamamlanmasının planlamayla ilgili olduğunu belirten Güler, baraj konusuyla da orta vadeli bir çalışma olarak DSİ'nin ilgileneceğini belirtti.
Yuvacık barajı konusunda iddialara ilişkin olarak da Güler, çok pahalı hatta fahiş fiyatlarla bir yatırım yapıldığını belirterek, bununla ilgili spekülasyon yapılmaması gerektiğini ifade etti.
ANKARA'DAKİ SU SIKINTISINA DÖNÜK ÇALIŞMALAR
Bir basın mensubunun
Ankara'daki su sıkıntısına ilişkin sorusu üzerine Güler, bunun ilgili bir projenin yürütüldüğünü söyledi ve şöyle devam etti:
''Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı
Melih Gökçek ile görüştük, bir
tünel yapılması söz konusu. Şimdi tünelin dışında eski proje üzerinde çalışmamız var ve Gerede'den su gelmesi şeklinde de... Daha evvelden bu tünelle birleştirilecek, 33 kilometrelik bir tünel söz konusuydu. Fakat aciliyeti düşünerek eski projede tünelsiz çözüm üzerinde DSİ planlamalarını sürdürüyor ama çalışma Ankara Büyükşehir Belediyesinde.''
Bakü-Tiflis-
Erzurum hattıyla ilgili çalışmaların son durumuna ilişkin bir soru üzerine de Bakan Güler,
Gürcistan Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile görüşmelerin sürdüğünü, Baş
bakan'ın gelmesiyle birlikte bu çalışmaların açıklanabilecek bir duruma gelebileceğini bildirdi.