Karakolda işkenceye mahkemeden tazminat

İzmir'de 2002 yılında karakolda şiddet gördüğü iddiasıyla, dava açan Gökhan E., davayı kazandı.

Karakolda işkenceye mahkemeden tazminat

2002 yılında bindiği takside, arkadaşının cep telefonunu zorla aldığı iddiasıyla karakolluk olan Gökhan E., burada görevli polis memurları tarafından gözleri bağlanıp, elleri kelepçeli bir halde tahta sopa ve coplarla dövülüp, işkence yapıldığı iddiasıyla, açtığı davayı kazandı. İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin 10 bin lira manevi, bin 540 lira maddi toplam 11 bin 540 lira tazminat ödemeye mahkum ettiği kararı, Danıştay 10. Dairesi tarafından onandı.

İçişleri Bakanlığı avukatı kararı temyiz etti. Danıştay 10'uncu Dairesi, temyiz istemini yerinde bulmayıp, 3'üncü İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı aynen onadı. Bakanlık karar düzeltmeye gitmediği için Danıştay'ın verdiği onama kararı kesinleşti. Gökhan E.'nin avukatı Esma Bayır, kararın işkence mağdurları için emsal olacağını söyledi. 
 
Gökhan E., avukatı aracılığıyla ayrıca davayı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdı. AİHM, bir devlet görevlisinin işkence içeren suçlarla suçlanması halinde, soruşturma ve yargılama boyunca görevden uzaklaştırılması gerektiğini de vurgulayarak, geçen yıl Gökhan E.'ye 19 bin 500 Euro manevi tazminat ödenmesi yönünde karar vermişti.

CİHAN

<< Önceki Haber Karakolda işkenceye mahkemeden tazminat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER