Geçen hafta dün, yani 25 Mart Çarşamba günü Türkiye Kahramanmaraş'tan gelen bir haberle sarsıldı.
25 Mart 2009 Çarşamba günü Türkiye, tarihi bir günü yaşıyordu. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ve içinde darbe teşebbüsünün yer aldığı 2. iddianame davaya bakanmahkeme tarafından kabul edilmişti. Bunun anlamı çok büyüktü. Çünkü ilk defa darbeye teşebbüs edenler sivil bir mahkemede yargılanacaktı. Medya organları iddianamenin kabul edildiği haberinin ardından kesintisiz canlı yayınlara başlamıştı. Konusunda uzman kişiler ekranlardan bu iddianamenin Türkiye demokrasi tarihi açısından önemini anlatıyordu. İddianamenin içindeki bilgiler ise duyanların kanını donduruyordu.
Tüm Türkiye'nin Ergenekon iddianamesi sebebiyle ekranlara kilitlendiği sırada ajanslara düşen bir haber Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Habere göre BBP lideri MuhsinYazıcıoğlu'nun taşıyan helikopter düşmüştü. Gelen ilk bilgiler Yazıcıoğlu'nun kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı yönündeydi ama sonradan anlaşılacaktı ki bu bilgi tamamen yanlıştı. İlk gün verilen yanlış bilgiler sebebiyle bir türlü ulaşılamayan enkaza ancak 72 saat sonra ulaşılabilmişti. Enkaz bulunduğunda ise artık çok geçti. Anadoluyiğit evladını, alperenini kaybetmişti.
2.iddianameyi gündemden bir anda düşüren ve seçimlere 4 gün kala meydana gelen bu kaza daha çok konuşulacağa benziyor.
İşte tam bu noktada ilginç bir ayrıntı dikkatlerden kaçmıyor. Ergenekon davası ile yakından ilgilenen ve faili meçhulcinayetler konusunda yaptığı araştırmalarla tanınan Mustafa Yakutça'nın bundan 1 ay önce yaptığı analiz akıllara soru işareti getiriyor.
Ergenekon iddianamelerinde delilleriyle ortaya konan ve Ergenekoncular tarafından yapıldığı iddia edilen birçok saldırı ve eylem için seçilen gün dikkat çekiciydi.
Yakutcan'a göre saldırılar Çarşamba günleri gerçekleşmiş. Araştırmacı yazar Çarşamba'ya denk düşen bazı olayları şöyle sıralıyor:23 Nisan 2007: YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişiminde bulunuldu. Zanlı Nurullah İlgin 6 saat sonra yakalandı.
18 Nisan 2007: Malatya'daki Zirve Yayıncılık'ta meydana gelen katliamda, Necati Aydın, Uğur Yüksel, Alman vatandaşı Tilman Ekkehard Geske öldürüldü.
17 Mayıs 2006: Danıştay'a AlparslanArslan tarafından düzenlenen saldırıda İkinci Daire Üyesi M. Yücel Özbilgin hayatını kaybetti.
18 Aralık 2002:Ankara Üniversitesi öğretim görevlilerinden NecipHablemitoğlu evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürüldü.
24 Ocak 2001:Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, 4 koruması ve şoförü silahlı saldırıda çapraz ateşe tutularak şehit edildi.
17 Şubat 1993:Jandarma Genel KomutanıOrg.neral Eşref Bitlis ile beraberindeki üç subayuçak düşmesi sonucu şehit oldu.
30 Ocak 1991: Jandarma Asayiş Birliklerinin ilk komutanı emekli Org. Hulusi Sayın Ankara'da evinin önünde öldürüldü.
Yukarıdaki saldırıların tamamının ortak özelliği çarşamba günü gerçekleştirilmiş olması. Şimdi kamuoyu 25 Mart 2009 tarihinde gerçekleşen fakat yine Çarşamba'ya denk gelen Yazıcıoğlu kazasının da böyle aynı güne denk gelmesinin bir tesadüf olup olmadığını merak ediyor.
SAMANYOLUHABER.COM
Sitemizi kullanmaya devam
ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz.
Detaylı bilgi almak için Çerez Politikasını ve Gizlilik Politikasını inceleyebilirsiniz.