Aytaç Özel, 'şahsı hiçbir şekilde tanımadığını', 'grup toplantısından çıktığı esnada herhangi bir vatandaş olarak yanına gelerek selam verip, kısa bir süre sonra da tokalaşarak yanından ayrıldığını' açıkladı.
Özel, güvenlik kamerası kayıtlarının yayınlanmasının ardından görsel ve yazılı basında 'Kim Bu Takım Elbiseli Adam' şeklinde yer alan haberlerin ardından yazılı açıklama yaptı. Aytaç Özel'in açıklaması şöyle: 10 Nisan 2014 tarihinde "Kim Bu Takım Elbiseli Adam" şeklinde görsel ve yazılı basında çıkan bazı haberler üzerine yaptığımız basın açıklamasıdır.
8 Nisan 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı gerçekleştiren şahsın aynı gün Milliyetçi Hareket Partisi grup toplantısından çıktığımız esnada yanıma gelerek selam verdiği sonrasında ise tokalaşmak suretiyle yanımdan ayrıldığına dair görüntüler yer almış olup, bu yayınlarda şahsım zan altında bırakıldığından bu açıklamayı yapma zorunluluğumuz doğmuştur.
30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi Elmadağ Belediye Başkan adayı idim. Partimizin grup toplantısından çıktığımız esnada görüntülerde yer alan şahıs herhangi bir vatandaş olarak yanıma gelerek selam vermiş, kısa bir süre sonra da tokalaşarak yanımdan ayrılmıştır. Sonradan edindiğim bilgilere göre şahsın bizim seçim bölgemizde ikamet ettiği ve başka bir partinin üyesi olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.
Buradan açıkça belirtmek istiyorum ki CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu menfur saldırıyı gerçekleştiren şahsı hiçbir şekilde tanımadığım gibi yapılan saldırıyı da şiddetle kınıyorum.
Kamu oyunun bilgilerine saygıyla arz olunur.
MECLİS'TE RANDEVULU SİSTEME GEÇİLİYOR
Zaman gazetesinin haberine göre, Meclis güvenliği ve ziyaretçi girişlerine yönelik önlemler artırılıyor. Bu kapsamda ziyaretçi girişleri randevulu veya ziyaret edilen vekilin izni halinde yapılacak. Ziyaretçilerin GBT’si ‘mümkün olduğunca’ kontrol edilecek. Genel Kurul salonunun olduğu ana binaya geçişler ise sınırlandırılacak.
CHP liderine yumruklu saldırı nedeniyle TBMM’de, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında, partilerin grup başkan vekillerinin katıldığı güvenlik zirvesi yapıldı. ‘Güvenlik’ toplantısından somut bir sonuç çıkmazken, alınacak kararlar önümüzdeki hafta yapılacak Başkanlık Divanı’na bırakıldı. Hazırlanacak taslak kararlar partilere iletilecek ve varılacak mutabakat çerçevesinde kararlar ilan edilecek. Yaklaşık 2,5 saat süren kahvaltılı toplantıda ‘Meclis halka kapatılıyor görüntüsü verilmemesi’ üzerinde özellikle durulurken, güvenlik tedbirlerinin artırılması benimsendi. Meclis idare amirleri ve partilerin grup başkan vekillerinin katıldığı toplantıda konuşulan konulara göre Meclis’e gelen ziyaretçilerin, milletvekilleriyle görüştükten sonra Meclis kampüsünde gezmesi veya Genel Kurul salonunun olduğu ana binaya geçişleri sınırlandırılacak. Milletvekili odalarının bulunduğu binadan ana binaya ‘mavi kart’ verilen belli kişiler geçebilecek. Sadece salı, çarşamba ve perşembe günleri Genel Kurul’un çalıştığı saatlerde istenen randevu sistemi haftanın beş günü tüm saatler için geçerli olacak.
Meclis kulislerine, milletvekili yanında da olsa ziyaretçi giremeyecek. Danışmanlar da kulislerde oturamayacak. Halen milletvekili arabaları ile Meclis’e gelen ziyaretçilerin kontrolü yapılamazken, yeni uygulamada vekil aracındaki kişilerin de kimliklerini verip kart almaları sağlanacak. Meclis’e giren ziyaretçilerin Genel Bilgi Taraması (GBT) ‘mümkün olduğunca’ kontrol edilecek. GBT kontrollerinin teknik ve zaman açısından sıkıntı oluşturduğu, çok sayıda kişinin vergi borcundan trafik borcuna kadar kaydının çıkmasının uygulamayı zorlaştırdığı belirtildi.
Salı günü yapılan grup toplantılarına ziyaretçi yasağı uygulanmayacak. Ancak siyasi partiler gruplara gelecek kişileri önceden Meclis Başkanlığı’na bildirecek. Yani grup toplantılarına da ziyaretçiler ‘randevulu’ gelebilecek. Gruplara gelecek ziyaretçi sayısı, salondaki sandalye sayısına bağlı olacak. Meclis’teki kamera sayıları artırılacak, kulislere ise ziyaretçi yasağı konulacak. Meclis’e bazı günler 10 bin civarında olmak üzere ayda ortalama 40 bin kişi geliyor.
Toplantı sonrasında konuşan CHP Grup Başkan Vekili Hamzaçebi, “Emniyetin aradığı bir kişi, TBMM’ye girememeli. Bugünkü toplantıda, bu önlemin bugüne kadar uygulanmadığı anlaşıldı. Bir kişinin yarattığı bu olay nedeniyle tüm vatandaşları bundan sorumlu tutmak, Meclis’i, grubu onlara kapatmak doğru değil. Herkes yine TBMM’ye, grup toplantılarına girebilmelidir. Ancak güvenlik eksikliğinden kaynaklanan böyle bir sorunu aşabilmek için de grup toplantılarının belli disiplin içinde yapılmasında yarar var.” dedi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, “Salı günleri yapılan grup toplantılarını disipline etmekten başlayacağız. Her parti grubu, gelen konuklarının listesini, belli disiplin içinde tutarak, istenmeyen hadiseler önlenebilir. Bir taslak çıkarılacak, bunlar gruplara iletilecek. Pazartesi günü de BDP olarak tavrımızı net olarak ortaya koyacağız. Ancak güvenlik adı altında vatandaşa yasak getirilmesine izin vermeyiz.” diye konuştu.
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise Meclis’e kontrollü bir ziyaretçi girişi üzerinde uzlaştıklarını belirterek, milletvekili araçları ile gelen ziyaretçilerin de kart değişimi yapması konusunda birleştiklerini kaydetti.