Bu yüzden Kocaçay'dan zorlukla geçen
köylüler,
köprünün bir an önce yeniden yapılmasını istiyor.
Yenice ile Reşadiye arasındaki 15 kilometrelik mesafeyi 2 kilometreye düşürmek için 1994 yılında inşa edilen 100 metrelik köprü, bir yıl sonra çökmeye başladı. Sevinçleri kursağında kalan köylüler de dere içinde kalan ayakları yıkılmaya başlayan köprünün kapatılması sebebiyle yine çok uzun bir yolu gitmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar ise tehlikeyi göz alarak kısmen yıkık köprünün üzerinden geçmeye devam etti.
Hastalık gibi acil durumlarda ise traktörleriyle çayın içinden geçen köylüler, ilkbaharla
su seviyesi azalınca biraz rahatlıyor. Yazları çaydan geçebildiklerini belirten köylüler, kışın yeniden geleceğini hatırlatarak, köprünün bir an önce yapılmasını istiyor.
Seslerini duyurmak amacıyla Reşadiye Köyü Muhtarı İsmet Keskin'le birlikte köprüye giden çok sayıda köylü, çayın diğer tarafında bulunan tarlalarına ve Kaklım'a ulaşmak için yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Sel veya deprem gibi afetlerden sonra görülen manzaraları hatırlatan Reşadiye Köprüsü'nün her iki tarafı da bağlantı noktalarından ayrılmış, büyük bir kısmı
beton bloklar halinde çay sularının içine düşmüş durumda. Köprüden canbazlık yaparak geçtiklerini söyleyen köylüler, bunun için kendi yaptıkları
tahta merdivenleri ve plastik halatları kullanıyor.
Konu hakkında açıklama yapan Kalkım Belediye Başkanı Ahmet
Şahin, "Yöremiz Kazdağları'nın ortasında, çanak şeklinde düz bir ovadır. Üç
belde ve köyleriyle burada yaşıyoruz. Kaklım, bu yörenin merkezi durumundadır. Ekonomik ve ticari olarak köylüler mutlaka buraya gelmek zorunda. Ayrıca Kaklım, Marmara'nın Ege'ye açılan bir kapısıdır. Reşadiye ve Hıdırlar köylerimiz, mutlaka bize ulaşmak zorunda. Üstelik bu köprünün karşısında, Reşadiyelilerin tarlaları var. Köylülerimiz, uzun zamandır sıkıntı çekiyor. Köprünün yapılma zamanı gelip geçmiştir. Sayın valimize de konuyu ilettik, yardımcı olacaklarını söylediler." dedi.