Mehmetçik öyle bir şey yaptı ki...

Van'da askerlerin başlattığı 'Minik ayaklar üşümesin' kampanyasına destek yağdı. yardımseverlerin katkısıyla, 493 yoksul öğrenci, tepeden tırnağa giydirildi.

Mehmetçik öyle bir şey yaptı ki...

Van'ın Çatak ilçesi Büyükağaç Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Sezay Şahin ve emrindeki askerler, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Büyükağaç Mahallesi'nde devriye gezerken, üzerinde kıyafeti olmayan ve ayakkabıları yırtık halde okula giden öğrencileri gördü. Bunun üzerine üsteğmen Şahin, fakir çocuklar için 'Minik ayaklar üşümesin' adı altında bir yardım kampanyası başlattı.

ÖĞRENCİLER ÇOK SEVİNDİ

Şahin’in, İzmir’de yaşayan babası aracılığıyla bağlantı kurduğu Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin desteğiyle yardım toplandı. yardımlarla öğrencilere giyecek ve ayakkabı alındı. Çatak'a ulaşan yardımları, Kaymakam U. emre Koyuncu ile askerler, 4 okuldaki 493 öğrenciye dağıttı. Yeni giysiler, çocukları çok mutlu etti.

ELLERİYLE GİYDİRDİLER

Ayaklarında kara lastik bulunan çocukları elleriyle bizzat giydiren üsteğmen Şahin, "Çocuklar üşürken, bizim karakollarda ısınmamızın hiçbir anlamı yoktu. Onları böyle mutlu görmek bize yeter" dedi.

DHA
<< Önceki Haber Mehmetçik öyle bir şey yaptı ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER