Memura Anayasa Mahkemesi'nden müjde geldi!

Anayasa Mahkemesi’nden 2.9 milyon memura müjde geldi.

Memura Anayasa Mahkemesi'nden müjde geldi!

Artık memurlar kaç yıl çalışırsa o kadar yıl üzerinden emekli olabilecek. Ayrıca emekli maaşları da bu sayede daha çok artacak.

Türkiye’de hukukun ve özgürlüklerin ‘son kalesi’ olan Anayasa Mahkemesi bir hukuksuzluğa daha ‘dur’ dedi. Yüksek mahkeme memurun emekli ikramiyesini 30 yıl ile sınırlayan Emekli Sandığı Maddesi’ni iptal etti. Artık memurlar kaç yıl çalışırsa o kadar yıl üzerinden emekli ikramiyesi alacak. Böylece hâkim, savcı, öğretim üyeleri, asker, polis ve öğretmenlerin emekli ikramiyeleri ciddi miktarda artacak.

Memurların emekli ikramiyesi, son Emekli Sandığı matrahları ile hizmet sürelerinin çarpılmasıyla hesaplanıyordu. Ancak bu 30 yıl ile sınırlanmıştı. Yani bir memur 40 yıl görev yapsa bile ikramiyesi 30 yılı geçemiyordu. Emekli ikramiyesini düzenleyen 2829 sayılı Hizmet Birleştirme Kanunundaki ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunundaki maddeler çok sayıda değişikliğe uğrarken bu anlamsız sınır aynen kalmıştı.

İKRAMİYELER ZAMLANDI

Bu 30 yıldan fazla her bir yıl fazla sürenin ikramiyesinin bir mühendis, mimar, hekim ve veteriner unvanındaki memur için 2014 yılı rakamlarıyla değeri 2587.38 TL, üniversite mezunu bir memur için 2040.70 TL, Genel Müdür için anlamı 3169.19 TL tutarında.


MİLLET 

<< Önceki Haber Memura Anayasa Mahkemesi'nden müjde geldi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER