1982
Anayasasının oluşma şartlarının kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Aydın, 60 ihtilalini yaşamış bir partinin genel başkanı, 80 ihtilali ve 28 Şubat'ı yaşamış biri olarak
darbelerin kabul edilemeyeceğini belirtti.
Siyasi partilerin
referandumda '
evet', 'hayır' yarışına girdiğini dile getiren Aydın, kimsenin referandumun halkın yarınlarıyla ilgili bir dönüm noktası olduğunu anlatmadığını ifade etti. Herkesin 'evet' veya 'hayır'ın yandaşı gibi davrandığını söyleyen Aydın, bunun sebebinin ise iktidarın duruşu olduğunu ileri sürdü.
Anayasa değişikliğine 'evet' dediklerini açıklayan Aydın,
toplumdaki dengeleri hırpalayan bir anlayışı içine sindiremediğini belirtti. Pervasızca bir referandum sürecinin yaşandığını anlatan Aydın, siyasi parti liderlerinin üsluplarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Ortamı germeye gerek olmadığını kaydeden Aydın, herkesin 80 darbe Anayasasının değişmesini istediğini ancak neden bir kısmının değişikliğe evet, bir kısmının ise hayır dediğinin sorgulanması gerektiğini ifade etti.
Anayasa değişikliği sürecinde
sivil toplum kuruluşlarının harekete geçirilmesinin daha iyi olacağının altını çizen Aydın, vatandaşa referandumun anlatılması gerektiğini vurguladı. "Sağduyulu hiç kimsenin hayır demesi mümkün değil." diyen Aydın, ihtilal ürünü bir Anayasanın Anayasa olamayacağını kaydetti.
Sivil Anayasa olacağı için evet denmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, değişikliklerde bazı hataların da bulunduğunu savundu.
DP Genel Başkanı
Hüsamettin Cindoruk'un referandum sürecinde 'hayır' kampanyası yürütmesine ilişkin ise Aydın, bunu doğru bulmadıklarını ifade etti. Adnan
Menderes ve arkadaşlarının başına gelenlerinin ortada olduğunu dile getiren Aydın, evet demiyorsa bile hayır da dememesi gerektiğini belirtti. Aydın, milletin menfaati için 'evet' denmesi gerektiğini vurguladı.