Müdürler karşı atağa geçti, 'kıyım' davası başladı!

Görevden alınan 100 müdür, Emniyet'teki kıyımı yargıya taşıdı..

Müdürler karşı atağa geçti, 'kıyım' davası başladı!

  • Türkiye’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından görevlerinden alınan Emniyet mensupları, maruz kaldıkları hukuk dışı uygulamayı yargıya taşıdı. 
  • Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 30 ilde, 100’ü aşkın personel mahkemeye başvurarak ‘yürütmeyi durdurma’ davası açtı.
  • Hukukçular: ‘Şüpheli’ konumunda bulunan Bakan Güler’in tasarrufları soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engellemeye teşebbüs..

İstanbul merkezli yolsuzluk, rüşvet ve karapara operasyonunun ardından görevlerinden alınan Emniyet mensupları, uygulamayı yargıya taşıdı. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 30 şehirde 100’ü aşkın personel, bölge idare mahkemelerine başvurarak ‘yürütmeyi durdurma’ davası açtı. Hafta sonuna kadar sayının daha da artabileceği öğrenildi.

17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından kendisi ve oğlu da şüpheli bulunan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, operasyondan haberi olmadığını gerekçe göstererek soruşturmayı yürüten şube müdürlerini görevden aldı. Ardından aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli 14 daire başkanının da bulunduğu yaklaşık 600 personel farklı yerlere atandı. Görevden alınan personel, trafik ve asayiş gibi birimlere gönderilirken yerlerine anında atamalar gerçekleştirildi. Hukuk dışı uygulama büyük tepki çekti. Geçtiğimiz hafta 14 kişinin mahkemeye başvurmasının ardından dün de Ankara Emniyeti’nde görevli 5 emniyet müdür yardımcısıyla birlikte toplam 20 emniyet müdürü karar aldı. Haklarındaki işlemin yetki, sebep ve maksat açısından hukuksuz olduğunu belirterek Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde ‘göreve iade’ davası açtı.

Zaman'daki habere göre; Emniyet müdürleri, başvurularında soruşturma kapsamında kendisi ve oğlu da şüpheli bulunan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in durumuna vurgu yaptı. Yeni görevlendirmelerin şaibeye açık ve kasıtlı olduğunun altı çizildi. Ayrıca söz konusu müdürler, haklarında herhangi bir soruşturma ve inceleme yapılmamasını örnek gösterdi.

Bu arada hukukçular, ‘şüpheli’ konumunda bulunan Bakan Güler’in tasarruflarının soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engellemeye teşebbüs niteliği taşıdığını öne sürdü. Konuyla ilgili hukukçulara danışan Emniyet mensupları, ‘personel, hiçbir kusur ve gerekçe gösterilmeden keyfi tayine tabi tutulamaz’ tezinin ardından dava açmaya karar verdi.

<< Önceki Haber Müdürler karşı atağa geçti, 'kıyım' davası başladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER