Türkiye'nin içinden geçtiği süreci kısaca analiz eden Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş konuyla ilgili bir de yazı kaleme aldı. Türkiye'nin batı ülkeleri tarafından IŞİD’e destek vermekle suçlandığını söyleyen Gönültaş, "Böyle bir tablo sonunda olabilecekler konusunda bir fikriniz olabilir mi?" deyip "ilginç çağrışımlar"da bulundu.
İşte Gönültaş'ın o yazısı;
"Bir süreden beri Türkiye’nin müttefikleri ile ilişkileri kötü gidiyor.
Yani, Avrupa Birliği ile özellikle de Almanya ile…
Yani ABD ile, ABD yönetimi ile…
ABD ve Avrupa, Suriye konusundaki politikalarını değiştiriyor.
AB VE ABD TÜRKİYE'Yİ SORGULUYOR
ABD ve Avrupa’da Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiği, silahlandırdığı, eleman teminine yardımcı olduğu, sınırlarında IŞİD’e geçiş kolaylıkları sağladığı gibi konular gündemden düşmüyor.
BİZ IŞİD HAKKINDA KONUŞAMAZKEN...
Biz ülkemizde IŞİD’in rehin tuttuğu vatandaşlarımız hakkında bile konuşup yazamazken, AB ve ABD’de IŞİD ve IŞİD’e Türkiye’nin yardımı konusu ciddi ciddi tartışılıyor. Alman televizyonlarında Türkiye’deki IŞİD karargahları hakkında haberler yayınlanıyor.
TÜRKİYE SUÇLANIYOR
ABD IŞİD’i bombalıyor.
Türkiye IŞİD’e destek vermekle suçlanıyor!
Böyle bir tablo sonunda olabilecekler konusunda bir fikriniz olabilir mi?
SURİYE, TÜRKİYE'YE DAVA AÇTI
Daha bitmedi! Suriye yönetiminin Türkiye aleyhine savaş suçları ve teröre destek suçlamasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açtığı dava kabul edildi ve görülecek. Yani işler iyi gitmiyor ve bunlar “kaos işaretleri” olarak görülüyor.
'KARAR VERİLMİŞSE İPİ ÇEKİYORLAR'
Hatırlarsınız, çapkınlığı ile ünlü IMF Başkanı Dominique Struss-Kahn (DSK) Fransa’ya başkan adayı olacağını düşünürken ABD’de bir otelde oda görevlisi bir kadına sarkıntılıktan tutuklanıverdi. Böylece hem IMF başkanlığı hem Fransa Başkanlığı hayali suya düştü.
Dün Roman Polanski’nin Hayalet Yazar filmini bir daha seyrederken birden zihnime düştü DSK’nın durumu.
Uluslararası düzen, birisi hakkında karar vermişse kim olursa olsun mutlaka bir şekilde saf dışı etme yeteneğine de sahip.
'İLGİNÇ ÇAĞRIŞIMLAR'
Filmde bir eski İngiltere Başbakanı yine İngiltere Savunma Bakanı tarafından Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’ne şikayet ediliyor. Savcı dava açıyor ve eski başbakan nereye giderse tutuklanma korkusu yaşıyor. En sonunda savaş suçlarını cezalandırma anlaşmasını imzalamayan birkaç ülke dışında hiçbir yere hareket edemiyor. Gitse tutuklanacak, gitmese ülkesinde aleyhine çok yoğun gösteriler yüzünden evinden çıkamıyor.
Başbakan iken savaş suçu işlediği kabul edilen eski İngiltere Başbakanı’nın Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanmasıyla ilgili bu film buradan bakınca çok ilginç çağrışımlar yapıyor."