Öcalan için son noktayı koydu

Öcalan yeniden yargılanacak mı? Bakan Ergin cevapladı.

Öcalan için son noktayı koydu

4. Yargı Paketi’nin Meclis Adalet Komisyonu görüşmeleri çarpıcı bir açıklamayla başladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Abdullah Öcalan’ın paketin 17. maddesinden yararlanıp yeniden yargılanma talep edemeyeceğini söyledi.

2000 yılından sonra çok sayıda mahkum Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmuş; insan haklarına aykırı yapılan yargılama sonucunda haksız ceza aldığını iddia ederek yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu. Bu mahkumlardan biri de Abdullah Öcalan’dı. 

Hali hazırdaki yasa maddesinde yeniden yargılanma taleplerine 2003 yılı sınırlaması bulunuyor. 4. Yargı Paketi ise bu üst sınırı 2012’ye yükseltiyor. Düzenleme “Öcalan da 4. Yargı Paketi sonucunda yeniden yargılanma isteyebilecek mi?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Ancak Adalet Bakanı Ergin, böyle bir durumun söz konusu olmayacağını ifade etti. Ergin, Öcalan hakkındaki talebin İstanbul’daki ilgili mahkeme tarafından değerlendirilip reddedildiğini söyledi. Hali hazırda 4. Paketle icra edilmeyi bekleyen dosyalar arasında Öcalan’ın dosyasının yer almadığını kaydeden Adalet Bakanı, “Bu maddeden yararlanacak kişiler arasında Öcalan'ın icra edilmeyi bekleyen herhangi bir kararı yoktur” dedi.

Bakan Ergin komisyon çıkışında habercilerin sorularını cevapladı. 4. Yargı Paketi'nin Öcalan'ın yeniden yargılanmasına yol açmayacağını belirten Ergin, "Öcalan'ın dava dosyası yeniden açılmamak üzere kapanmıştır" dedi.

Ahmet Doğan - Samanyolu Haber
<< Önceki Haber Öcalan için son noktayı koydu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER