Öcalan'a giden hediye paketinde ne var?

BDP heyeti, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait bir tekneyle İmralı'ya hareket etti. Önder'in elinde bir poşet, Buldan'ın elinde ise bir paketin olması dikkat çekti.

Öcalan'a giden hediye paketinde ne var?

BDP’li 3 milletvekili, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İstanbul’dan yola çıktı. Pervin Buldan, Öcalan'a dolma kalem götürürken, Sırrı Süreyya Önder ise kitap götürdü.


BDP’li 3 milletvekili, Abdullah Öcalan'a hediye aldı.

 Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'a bir kalem ve "mütevazi" bir tespih aldığını söylemişti. Pervin Buldan, kalemi, Nişantaşı'ndaki eski bir kırtasiye mağazasından aldı. Pervin Buldan, hediyesinin bulunduğu dolmakalemleri ile tanınan kırtasiye dükkanının karton poşeti ile kendilerini İmralı'ya götürecek olan Kıyı Emniyeti’ne ait KEGM 4 adlı teknesine bildi. Sırrı Süreyya Önder ise Öcalan'a AB üyesi ülkelerin anayasalarını karşılaştırmalı olarak ele alan bir kitap ile TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun raporunu verecek.


 ''030'' plakalı araçla Ataköy'e geldiler

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşmek üzere İmralı'ya gitmek için Buldan'a tahsis edilen TBMM'ye ait ''030'' plakalı araçla Ataköy'e geldi.

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kendisine soru soran gazetecilere, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirterek, ''Dönüşte inşallah'' ifadesini kullandı. Önder, dönüş saatlerinin ise henüz belli olmadığını kaydetti. Heyet daha sonra buradan Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'ne ait ''Emniyet-4'' isimli tekneyle İmralı Adası'na hareket etti.

<< Önceki Haber Öcalan'a giden hediye paketinde ne var? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER