İstanbul Okmeydanı'nda yaşanan gerginlik sonucu bir gencimiz daha vefat etti. Ancak gencin kaldırıldığı hastane ölümle ilgili resmi açıklama yapmamışken, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ölüm hadisesini kamuoyuna açıkladı. Babuşçu'nun bir televizyon programına telefonla bağlanarak şehrin valisi ve Emniyet Müdürü'nden önce bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşması şaşkınlıkla karşılandı. Prof.Dr. Doğu Ergil, Samanyolu Haber'e son dönemde 'parti devletini' aratmayan uygulamaları ve Aziz Babuşçu'nun resmi açıklama yapılmadan önce ölüm haberini kamuoyuyla paylaşmasını değerlendirdi.
''PARTİ DEVLETİ ANLAYIŞI TARİHİN AKIMINA UYMUYOR''
Konuşmasının başında parti devletinin tanımını yapan Ergil, bu uygulamaların ilk olarak Cumhuriyetin kuruluş aşamasında gerçekleştirildiğini hatırlatarak bugün bu kadar farklılaşmış,çeşitlenmiş ve gelişmiş bir toplumda kuvvetler birliğinin sağlanması ve devleti bir partiyle bütünleştirme çabasının tarihin akımına uymadığı ifade etti.
Siyaset Bilimci Doğu Ergil,bugün gerçekleştirilen parti devleti uygulamalarının sebebini ise''’Siyasetin rekabet halinden çıkması,çatışma alanına dönüşmesi ve toplumda farklı siyası görüşü savunanların savaşan taraflar haline gelmesi yani bu kadar derin kutuplaşmanın olduğu bir yerde kendisini devletle özdeşleştiren partiyle, geri kalanlarının çatışması..''sözleriyle dile getirdi.
''BENİM POLİSİM ANLAYIŞI YANLIŞ''
Doğu Ergil, konuşmasında Aziz Babuşçu'nun sözlerine de değindi. Parti devletine ulaşılması demek, İl Başkanlarının Valilere ve Emniyet Müdürlerine emir verebilmesi demektir diyen Ergil, ''Benim 'polisim' benim istediğim yerde olur, istemediğim yerde olmaz..Halbuki polis bütün toplumun hizmetindedir ve gerektiği her yerde olur. .İşte bu da parti devletinin bir göstergesidir. Polisin ’benim’ olması veya şu grubun olması bu doğrultuda kritik bir yere geldiğimizin göstergesidir.''