Romatem'den itiraz: Kenan Işık'ı Türkiye'de tedavi edecek imkan var

''Almanya'da tedavi gören Kenan Işık'ın tedavisi Türkiye'de mümkün..''

Romatem'den itiraz: Kenan Işık'ı Türkiye'de tedavi edecek imkan var

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nden Dr. Köksal Holoğlu, ''Kenan Işık, Kognitif (bilişsel) rehabilitasyon tedavisi Türkiye’de yapılamadığı için Almanya'ya gitti" iddialarına itiraz ederek, "Sanılanın aksine Bursa Romatem FTR Hastanesi'nde aynı tedaviyi başarı ile uyguluyoruz. Üstelik Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’dan bu hizmeti almak için gelen hastalarımız var. Türkiye, tüm dünyada bu tedaviyi başarıyla uygulayabilen ender ülkelerden biridir." dedi.

Tiyatro sanatçısı Kenan Işık, 21 Mart'ta geçirdiği beyin kanaması nedeniyle acilen hastaneye kaldırılarak ameliyat edilmişti. 15 Mayıs'a kadar yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Işık, geçtiğimiz günlerde ailesinin isteği doğrultusunda Almanya'daki bir rehabilitasyon merkezine transfer edilmişti. 

Ünlü sanatçının, Türkiye’de bu tedavi imkanı olmadığı için Almanya’ya transfer edildiğine dair iddialar üzerine Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu açıklama yaptı. Sanılanın aksine, Işık'ın ihtiyacı olan kognitif (bilişsel) rehabilitasyon tedavisinin Türkiye’de başarıyla uygulandığını belirten Holoğlu, Bursa'da hizmete açılan Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde bugüne kadar pek çok hastaya bu yönde hizmet sağlandığını vurguladı.

Holoğlu, Türkiye'nin fizik tedavi alanındaki ilk zincir hastanesi olan Romatem'e; başta Ortadoğu olmak üzere Avrupa ülkeleri, hatta Amerika'dan da hasta geldiğinin altını çizdi. Holoğlu, Türkiye'nin bu alanda çok önemli bir noktaya geldiğini ve referans ülkelerden biri olduğunu söyledi. Dr. Holoğlu, Kenan Işık’ın durumunda olan hastaların, klasik fizyoterapi programları dışında kognitif (bilişsel) rehabilitasyonla da desteklendiğine dikkat çekti. 

Kognitif (bilişsel) rehabilitasyon programlarının; fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekim başkanlığında konuşma ve yutkunma terapisti, iş-uğraşı terapisti, nörofizyolojist, fizyoterapist ve rehabilitasyon hemşiresinin olduğu bir ekip tarafından yürütüldüğünün altını çizdi. Dr. Köksal Holoğlu, özellikle konuşma ve yutkunma terapisi ile hastaların normal yemek yiyerek düzenli tedaviyle konuşma yetisine kavuşup, eskisi gibi olmasa da kendilerini ifade edebildiklerini belirtti. 

Dr. Köksal Holoğlu, Türkiye’de yeni bilinmeye başlanan bu tedavilerin, hastaları bağımsızlıklarına kavuşturmada çok etkin sonuçlar verdiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

<< Önceki Haber Romatem'den itiraz: Kenan Işık'ı Türkiye'de tedavi edecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER