Sözcü Gazetesi'nin, elinde görüntü kayıtları bulunduğu iddiasıyla dün yayınladığı habere göre Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan ile Bakan Suat Kılıç’ın akrabaları Ali Yüksel ve Oktay Ferşat'ın yurt çapında 4 bin adet acil servis istasyonları inşa etmek için yaptıkları görüşmeler ve bu görüşmelerde gündeme gelen rüşvet iddiaları Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandı.
'Sağlık Bakanlığı'na 100 bin lira rüşvet verdim' diyen Oktay Ferşat'ın iddialarının gerçek dışı olduğunun ifade edildiği Bakanlık açıklamasında, söz konusu ihalenin hiç varolmadığı, bu kişilerle de herhangi bir sözleşme yapılmadığı, Sözcü Gazetesi'nin yayınının iftira niteliği taşıdığı belirtildi.
İŞTE SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI
13.12.2013 tarihinde Sözcü Gazetesi'nde Uğur Dündar imzasıyla Sağlık Bakanlığı aleyhinde bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haber incelendiğinde gerçeğe aykırı ve doğruluğu araştırılmadan yayımlandığı anlaşılmaktadır.
Haberde adı geçen Oktay Ferşat ve Ali Yüksel isimli şahıslar ile Bakanlığımız arasında hiçbir sözleşme yapılmamıştır.
Haberde yer alan acil sağlık istasyonları bağış yapmak isteyen gönüllüler tarafından, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olarak, kamu kaynağı kullanmadan tamamen bağışçılar tarafından yapılmakta ve Bakanlığımıza hibe edilmektedir.
Adı geçen kişi ve şirketlerin Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere ve ilgili mevzuata uymadan söz konusu acil sağlık istasyonlarını yaptıkları tespit edilmiştir. Bu sebepten dolayı Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uymadan yapılan bu istasyonlar, hibe olarak da Bakanlığımızca kabul edilmemiştir.
Bakanlığımız tarafından yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu haberde adı geçen şirket ve şahısların, bağış yapmak isteyen gönüllüleri yanılttıkları ve insanların iyi niyetlerini suistimal ederek menfaat temin etme girişiminde bulundukları ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ilgili kişiler hakkında yasal süreçler başlatılmıştır.
Habere konu olan "Bakanlığın ikinci adamı" ifadesiyle takdim edilen kişi, olay ve "rüşvet" iddiaları tamamıyla kurgudan ibaret olup, söz konusu haber bir bütün olarak incelendiğinde haksız talepleri Bakanlığımız tarafından karşılanmayan kişilerin çirkin iftiralarından ibaret olduğu anlaşılacaktır.
Sonuç olarak bu kapsamda; Bakanlığımızca 112 istasyon binası yapımıyla ilgili olarak; herhangi bir ihale yapılmamış, sözleşme imzalanmamış ve herhangi bir kamu kaynağı da kullanılmamıştır.
Sözcü Gazetesinde yer alan söz konusu haber bütünüyle gerçek dışı ve iftiralardan ibarettir.
Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için bilgilerinize sunulur.