Şampiyonluk ilkleri de beraberinde getirdi

Galatasaray'ın 19. lig şampiyonluğu ilkleri de beraberinde getirdi...

Şampiyonluk ilkleri de beraberinde getirdi

Galatasaray forması giyen bazı futbolcular ilk kez lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. Bu sezon attığı gollerle Galatasaray'ı ligde ve Avrupa'da başarıya taşıyan Burak Yılmaz, kariyerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğunu yaşadı. Drogba, Sneijder, Amrabat, Hamit, Umut, Dany ve Eray da ilk kez bu sevinci tattı.

DROGBA İÇİN DE FARKLI!

Bu şampiyonluk, Didier Drogba için de farklı bir anlam taşıyor. Kariyerinde sadece 2004-2012 yılları arasında formasını giydiği Chelsea ile kupa kazanan Fildişi Sahilili yıldızın bu başarıyı yakaladığı ikinci takım Galatasaray oldu. 3 Premier Lig, 4 FA Cup, 2 Lig Kupası, 2 Community Shield ve 1 de Şampiyonlar Ligi olmak üzere 13 kupa kazanan Drogba bu koleksiyona Süper Lig kupasını da eklemiş oldu. 


Galatasaray 1996-1997 sezonu ile 1999-2000 sezonları arasında 4 kez üst üste Fatih Terim  yönetiminde lig şampiyonu olmuştu. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde lig şampiyonu olduğu tüm sezonlarda son haftaya şampiyon olarak girmişti. 1996-97 sezonunda 33.haftada Ankaragücü’nü sahasında 5-1 yenip en yakın rakibine 8 puan fark yapan Galatasaray, 1997-98 sezonunda 33. haftada İstanbulspor’u sahasında 4-1 yenip Fenerbahçe’nin berabere kalması ile puan farkını 4’e çıkarmış son haftaya şampiyon girmişti. 

1998-99 sezonunda 33.haftada en yakın rakibi Beşiktaş’a 3 puan fark yapan ve +26 gol averajı yapıp şampiyonluk turunu atan Galatasaray 1999-00 sezonunda ise yine 33.haftaya 6 puan farkla girmiş Altay karşısında mağlup olmasına rağmen Beşiktaş’ın sahasında Fenerbahçe’ye kaybetmesi sonucu şampiyonluğunu ilan etmişti. 

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray geçen sezon ise şampiyonluğu Süper Final son hafta maçına bırakmış ve ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalıp mutlu sona ulaşmıştı. Galatasaray bu sezon ise 32.haftada Sivasspor’u sahasında yendi ve Fatih Terim döneminde ilk kez şampiyonluğu bitime 2 hafta kala ilan etmiş oldu.
 
<< Önceki Haber Şampiyonluk ilkleri de beraberinde getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER